Weather Icon

Δελαβέκουρας: Σε εξέλιξη οι συζητήσεις για πρωτόκολλο επανεισδοχής στην Τουρκία

Στο φλέγον θέμα της λαθρομετανάστευσης και της εφαρμογής από την Τουρκία του Πρωτοκόλλου που έχει ήδη υπογραφεί από το 2002 σε διμερές επίπεδο αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Γρηγόρης Δελαβέκουρας μιλώντας στο ραδιόφωνο «Εννέα».

Κληθείς να σχολιάσει την ατζέντα της συνάντησης των Πρωθυπουργών Ελλάδος και Τουρκίας στο Ερζερούμ, ο κ. Δελαβέκουρας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο θέμα της λαθρομετανάστευσης, υπογραμμίζοντας ότι «χρειαζόμαστε πολύ καλύτερη συνεργασία με την Τουρκία για αποτελεσματικότερη διαχείριση των δικών της συνόρων, αλλά ταυτόχρονα και μεγαλύτερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Παράλληλα, ο κ. Δελαβέκουρας υπενθύμισε ότι «το Μάιο, όταν είχε έρθει ο Τούρκος πρωθυπουργός στη χώρα μας, είχε συμφωνηθεί στο πλαίσιο των 22 συμφωνιών ότι η Τουρκία θα αποδέχεται ετησίως 1000 αιτήματα, το οποίο είναι μια σημαντική βελτίωση στην κατεύθυνση εφαρμογής του Πρωτοκόλλου».

Επίσης, ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι «είμαστε σε συζητήσεις προκειμένου να συνάψει η Ευρωπαϊκή Ένωση ένα πρωτόκολλο επανεισδοχής με την Τουρκία», διευκρινίζοντας ότι οι συζητήσεις και σε αυτόν τον τομέα προχωρούν, χωρίς όμως να έχουν φθάσει σε αποτέλεσμα.

«Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει η Τουρκία να συνεργαστεί και στο κομμάτι της επανεισδοχής αλλά και στο κομμάτι του ελέγχου των συνόρων, γιατί είναι αναμφίβολη η πίεση που δέχονται και οι δυο χώρες και έχουν κάθε λόγο να συνεργαστούν, ώστε να στείλουν από κοινού το μήνυμα στους διακινητές ότι αυτό το πέρασμα είναι κλειστό», επισήμανε ο κ. Δελαβέκουρας.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube