Weather Icon

Ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών θα επισκεφθεί τη Γερμανία για την ενίσχυση της καταπολέμησης του ΡΚΚ

Ο υπουργός Εσωτερικών Μπεσίρ Αταλάι πρόκειται να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία στις 28 Ιανουαρίου με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της Τουρκίας και της Γερμανίας στον αγώνα εναντίον του ΡΚΚ.

Η Τουρκία υποστηρίζει ότι το PKK στρατολογεί μαχητές στις Ευρωπαικές χώρες μεταξύ των Κούρδων μεταναστών καθώς και ότι χρηματοδοτείται από εισφορές Κούρδων μεταναστών ( κατι που έχει παραδεχθεί ο αναπληρωτής αρχηγός του ΡΚΚ, Μουράτ Karayilan σε συνέντευξη του στο Reuters )

Ο Αταλάι έχει προσκληθεί από τον Γερμανό ομόλογό του Thomas de Maizière. Οι δύο υπουργοί Εσωτερικών αναμένεται να επικεντρωθούν στη συζήτηση των δραστηριοτήτων του PKK στην Ευρώπη.Ο Αταλάι θα συνοδεύεται από τον Ömer Altıparmak, επικεφαλής του τμήματος πληροφοριών της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλείας κατά την επίσκεψη του.

Ο Αταλάι θα παραδώσει στον Thomas de Maizière μια λεπτομερή έκθεση σχετικά με τις δραστηριότητες του PKK στην Ευρώπη. Η συνάντηση των δύο υπουργών θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών. Αναμένεται επίσης να συζητήσουν τις δραστηριότητες μιας κοινής επιτροπής που έχει συσταθεί για το συντονισμό της συνεργασίας μεταξύ της Τουρκίας και της Γερμανίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.Οι δύο υπουργοί αναμένεται επίσης να συζητήσουν κατά την διάρκεια της συνάντησης τους το ζήτημα του λαθρεμπορίου των ναρκωτικών καθώς και το θέμα της λαθρομετανάστευσης
.http://www.worldbulletin.net/news_detail.php?id=68492

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube