Weather Icon

Συγκέντρωση αιτούντων πολιτικό άσυλο

Συγκέντρωση μπροστά στην είσοδο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχουν προγραμματίσει το μεσημέρι επιτροπές Αφγανών, Ιρανών και Παλαιστινίων προσφύγων, απεργών πείνας από τα Προπύλαια και το Πολυτεχνείο, με αίτημα να ανοίξουν επί τόπου οι επιτροπές ασύλου, όπως ανακοινώθηκε χθες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Οι πρόσφυγες δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν μπροστά στην πόρτα του υπουργείου, μέχρις ότου καταθέσουν όλοι τους αιτήσεις για χορήγηση πολιτικού ασύλου.
Για έβδομη μέρα, εν τω μεταξύ, συνεχίζουν την απεργία πείνας οι 237 μετανάστες που βρίσκονται στο κτίριο της Πατησίων στη συμβολή της με Ηπείρου.
Οπως διευκρίνισε σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πέτρος Γιώτης, από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης προς τους απεργούς πείνας, οι 133 μετανάστες είναι μέσα στο κτίριο -σ’ ένα χώρο 200 τ.μ.- και οι υπόλοιποι 104 σε σκηνές στο προαύλιο.
Όσο για την πρόταση της Πρυτανείας της Νομικής για μετεγκατάσταση των απεργών μεταναστών σε άλλο κτίριο την πλατεία Κάνιγγος, ο κ.Γιώτης δήλωσε ότι οι απεργοί πείνας συμφωνούν, υπό την προϋπόθεση αυτός ο χώρος να αποτελέσει και το χώρο της μόνιμης εγκατάστασής τους, μέχρι το τέλος της απεργίας πείνας.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube