Weather Icon

Σε κέντρα υποδοχής μεταναστών μετατρέπονται τα άδεια στρατόπεδα

Σε κέντρα υποδοχής μεταναστών μετατρέπονται τα άδεια στρατόπεδα

Αθήνα: Σε Κέντρα Πρώτης Υποδοχής των παρανόμως εισερχομένων μεταναστών θα μετατραπούν εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα, που δεν χρησιμοποιούνται πλέον από τις στρατιωτικές υπηρεσίες,  σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.


Επίσης, η τροπολογία, που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για την ίδρυση υπηρεσίας ασύλου και υπηρεσίας πρώτης υποδοχής, προβλέπει να δίνεται η δυνατότητα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κατά παρέκκλιση των υφιστάμενων πολεοδομικών διατάξεων, για επισκευές, βελτιώσεις και αναγκαίες πρόσθετες εγκαταστάσεις στα στρατόπεδα, «ώστε να καθίστανται κατάλληλα για τη φιλοξενία των υπηκόων τρίτων χωρών που υπόκεινται στη διαδικασία επιστροφής».

Την τροπολογία υπογράφουν οι συναρμόδιοι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη και Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Προσερχόμενος στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής επανέλαβε ότι στην Ελλάδα θα μείνουν μόνον όσοι έχουν δικαίωμα ασύλου και διεθνούς προστασίας.

«Όσοι όμως βρίσκονται στη χώρα μας παράνομα και κυρίως εκείνοι οι οποίοι συμμετέχουν σε έκνομες και βίαιες πράξεις αυτοί θα φύγουν από την Ελλάδα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Είτε με εθελοντικό επαναπατρισμό, είτε με υποχρεωτική απέλαση. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο.»
Σε ερώτηση για το κόστος κατασκευής του φράχτη στον Έβρο, ο υπουργός δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα νούμερα, αλλά είπε: «Ας δούμε πόσο κόστος πληρώνει η Ελλάδα κάθε μέρα από την ανεξέλεγκτη είσοδο στη χώρα μας άνω των 200 μεταναστών ημερησίως. Αυτό σημαίνει ένα ελληνικό χωριό προστίθεται στην ελληνική επικράτεια σχεδόν κάθε μέρα.»

Στη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου, η Νέα Δημοκρατία διά του Προκόπη Παυλόπουλου χαρακτήρισε ορθή την απόφαση για τον Έβρο, ωστόσο, εξέφρασε επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητά του.

Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ άσκησαν δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση για την απόφαση ανέγερσης φράχτη, ενώ ο ΛΑΟΣ υπενθύμισε ότι πρώτος πριν από 3 χρόνια είχε θέσει το ζήτημα της μαζικής εισόδου μεταναστών. «Τότε μας έλεγαν ακραίους».

Σκληρή δήλωση Παπουτσή
Εν τω μεταξύ, σε δήλωσή του στο αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera ο κ. Παπουτσής ανέφερε: «Η Ελλάδα δεν αποτελεί λύση για όσους έχουν προβλήματα στις χώρες τους, ούτε μπορεί να γίνει πέρασμα για παράνομη είσοδο στα άλλα κράτη της Ευρώπης, γιατί κάτι τέτοιο θα έστρεφε όλη την Ευρώπη εναντίον μας».

Αναφορικά με την κατασκευή συρμάτινου φράχτη στα χερσαία σύνορα του Έβρου ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Λοράν Βοκιέ ζήτησε τη στήριξη της Ελλάδας από την ΕΕ λέγοντας ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά.

Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, καλεί την ΕΕ να συζητήσει την πρόταση της
Ελλάδας για την κατασκευή του φράχτη, λέγοντας ότι από τη συγκεκριμένη μεθόριο Ελλάδας και Τουρκίας διέρχεται το 70% των λαθρομεταναστών στην Ευρώπη.
«Αυτό είναι για την Αθήνα εξαιρετικά δύσκολο. Η Ευρώπη πρέπει να βοηθήσει» λέει ο Λ.Βοκιέ και τονίζει ότι «όταν η Ελλάδα προτείνει ένα φράχτη… αυτό πρέπει να συζητηθεί».

Πηγή: news.in.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube