Weather Icon

Βενιζέλος: Το πρόβλημα είναι και ευρωπαϊκό

Στο θέμα της αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης αναφέρθηκε και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγελος Βενιζέλος.Ερωτηθείς μετά την τελετή του αγιασμού των υδάτων στη Θεσσαλονίκη για τον σχεδιαζόμενο φράκτη που προτίθεται να δημιουργήσει η κυβέρνηση στον Έβρο, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως όλα τα μέτρα που λαμβάνονται είναι στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής έννομης τάξης.
 «Δεν πρόκειται η Ελλάδα να κάνει κάτι το οποίο δεν είναι αποδεκτό από την ευρωπαϊκή αντίληψη και μεταχείριση των παράνομων μεταναστών και των αιτούντων πολιτικό άσυλο. Η χώρα μας, η οποία είναι η βασική πύλη εισόδου μη νόμιμων μεταναστών προς την ΕΕ, ενεργεί εκ μέρους της Ένωσης και οι άλλες χώρες της Ευρώπης πρέπει να έχουν την αίσθηση ότι χειριζόμαστε και στο όνομά τους ένα τεράστιο ευρωπαϊκό πρόβλημα», είπε.

Διαμαντοπούλου: Να μην αντιμετωπίζεται αποσπασματικά
Η υπουργός Παιδείας, κ. Άννα Διαμαντοπούλου, μετά την τελετή αγιασμού των υδάτων στον ναό της Αγίας Φωτεινής Ιλισσού, στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο, τοποθετούμενη για τον σχεδιαζόμενο φράχτη στον Έβρο, δήλωσε : «Είναι ένα σημαντικό πολιτικό μέτρο, το οποίο δεν είναι αποσπασματικό. Το συγκεκριμένο μέτρο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πρέπει κανείς να το δει στο σύνολο της πολιτικής που έχει ανακοινωθεί, η οποία είναι ολοκληρωμένη και αφορά την αντιμετώπιση ενός πολύ σοβαρού ζητήματος, όπως είναι η λαθρομετανάστευση».

Παυλόπουλος: Απόλυτο δικαίωμα της Ελλάδας
Στο θέμα αναφέρθηκε χθες μετά τον αγιασμό των υδάτων και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, κ. Π. Παυλόπουλος: «Είναι απόλυτο δικαίωμα της Ελλάδας και αυτό προκύπτει και από το διεθνές δίκαιο και από το ευρωπαϊκό κοινοτικό δίκαιο, το να θωρακίζει τα σύνορά της όπως νομίζει. Και σε αυτό δεν έχει λόγο κανένας, ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση, τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι τα ελληνικά σύνορα».

Ο κ. Παυλόπουλος αμφισβήτησε πάντως την αποτελεσματικότητα του μέτρου λέγοντας: Το ζήτημα είναι να χτυπάς τη λαθρομετανάστευση στη ρίζα της και η ρίζα δεν χτυπιέται όταν έχει μειωθεί η αστυνόμευση δραματικά και όταν έχεις ψηφίσει έναν νόμο για την ιθαγένεια, που έχει καταστήσει την Ελλάδα πραγματικό μαγνήτη των λαθρομεταναστών».
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=49476948

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube