Weather Icon

Δίκτυο κατασκόπων που συνδέεται με τη Μοσάντ δηλώνει ότι εξάρθρωσε το Ιράν

Κρατούνται για τη δολοφονία επιστήμονα

Κατασκόπους του Ισραήλ και των ΗΠΑ έχει κατηγορήσει για τη δολοφονία του επιστήμονα το καθεστώς Αχμαντινετζάντ
Κατασκόπους του Ισραήλ και των ΗΠΑ έχει κατηγορήσει για τη δολοφονία του επιστήμονα το καθεστώς Αχμαντινετζάντ   (Φωτογραφία:  Reuters

)

Τεχεράνη, Ιράν

Τη σύλληψη μελών ενός «δικτύου κατασκόπων» που συνδέεται με τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες και βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα το 2010, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Τεχεράνη.
«Το δίκτυο κατασκόπων και τρομοκρατών που συνδέεται με τη Μοσάντ εξουδετερώθηκε. Το δίκτυο αυτό βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του Μασούντ Αλί-Μοχαμαντί» μετέδωσε η ιρανική κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη ανακοίνωση του υπουργείου Πληροφοριών.
Ο 50χρονος Μοχαμαντί, λέκτορας στο πανεπιστήμιο της Τεχεράνης, σκοτώθηκε κοντά στο σπίτι του στις 12 Ιανουαρίου του 2010 όταν πυροδοτήθηκε με τηλεχειρισμό μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί σε μοτοποδήλατο.
Το Ιράν κατηγόρησε την εποχή εκείνη για τη δολοφονία πράκτορες του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Ουάσινγκτον είχε απορρίψει τις κατηγορίες ως παράλογες.
Στη νέα ανακοίνωση του ισραηλινού υπουργείου Πληροφοριών αναφέρεται ότι η Μοσάντ χρησιμοποίησε βάσεις σε ορισμένες ευρωπαϊκές και μη χώρες, καθώς και σε γειτονικά κράτη του Ιράν, με στόχο τη δολοφονία του Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα.
Αν και ο Μασούντ Αλί-Μοχαμαντί χαρακτηρίζεται από το Ιράν ως πυρηνικός επιστήμονες, εμπειρογνώμονες από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία έχουν δηλώσει βασισμένοι στη δημοσιευμένη έρευνά του ότι ο Μοχαμαντί ήταν μάλλον απίθανο να εργαζόταν για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Newsroom ΔΟΛ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube