Weather Icon
Γερμανία , Ευρωπαϊκή Ένωση 12 Ιανουαρίου 2011

Τουρκία: Αντιδράσεις για τις δηλώσεις Μέρκελ

Στις τουρκικές αντιδράσεις σχετικά με τις δηλώσεις της καγκελαρίου της Γερμανίας Α. Μέρκελ στην Κύπρο προστέθηκε και ο αρμόδιος για θέματα ΕΕ, υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου της Τουρκίας και επικεφαλής της τουρκικής διαπραγματευτικής ομάδας στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ Εγκεμέν Μπαγίς, ο οποίος χαρακτήρισε τις δηλώσεις «ιστορική γκάφα».

Αναχωρώντας σήμερα για την Ουγγαρία ρωτήθηκε σχετικά με τις δηλώσεις Μέρκελ και είπε ότι «η ίδια η κ. Μέρκελ, όπως έχει πει και ο πρωθυπουργός μας, είχε χαρακτηρίσει λάθος την ένταξη της Ελληνοκυπριακής πλευράς στην ΕΕ, ενώ την ημέρα που η ΕΕ είχε λάβει τη σχετική απόφαση, την ίδια άποψη είχε εκφράσει και ο τότε καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ.

Αλλά η κ. Μέρκελ, προκειμένου να φανεί συμπαθής στους Ελληνοκύπριους, έκανε στην Κύπρο ένα ιστορικό λάθος, μία ιστορική γκάφα».http://www.express.gr/news/world/404296oz_20110112404296.php3

Τουρκικά και T/K MME φανερά ενοχλημένα από τις δηλώσεις Μέρκελ

Εμφανώς ενοχλημένη παρουσιάζεται η Τουρκία από τις δηλώσεις και την επίσκεψη Μέρκελ στην Κύπρο. Η Τουρκία έχει βγει στην “αντεπίθεση” μέσα απο τα τουρκικά ΜΜΕ, ισχυριζόμενη ότι η καγκελάριος δεν ήταν δίκαιη.

Σε τηλεγράφημα από τα κατεχόμενα που καταχωρήθηκε στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου NTV με τον τίτλο «H Mέρκελ ενοχοποίησε τους Τούρκους στην Κύπρο», γράφει ότι η Καγκελάριος της Γερμανίας που επισκέφτηκε την Κύπρο ενοχοποίησε την τουρκική πλευρά, λέγοντας ότι δεν καταβάλει την απαιτούμενη προσπάθεια για τη λύση.

Όπως γράφει, η κ. Μέρκελ κατέστησε υπευθύνους την Τουρκία και τους Τουρκοκυπρίους για το ανεπίλυτο του Κυπριακού, και είπε ότι οι Ε/κ κάνουν ό,τι μπορούν έτσι ώστε να εξασφαλιστεί συνεννόηση αλλά οι προσπάθειες της τουρκικής πλευράς είναι ανεπαρκείς.

Γράφει επίσης ότι η Καγκελάριος της Γερμανίας, υποστήριξε πως η Τουρκία θα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και να ανοίξει τους τουρκικούς λιμένες στα ελληνοκυπριακά πλοία, ενώ ανέφερε ότι υποστηρίζει την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.
http://www.sigmalive.com/news/politics/344581

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube