Weather Icon
Γενικά θέματα 20 Ιανουαρίου 2011

Ο Νταβούτογλου συνάντησε τον ηγέτη της Χεζμπολάχ

Ο Νταβούτογλου συνάντησε τον ηγέτη της Χεζμπολάχ
MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Σοκ προκαλεί η είδηση της συνάντησης του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου με τον ηγέτη της Χεζμπολάχ Νασράλα. Ο αρχηγός της Χεζμπολάχ είναι ο βασικός εχθρός του Ισραήλ και ζει στο καταφύγιο του στον Λίβανο.

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών μετέβει στον Λίβανο μαζί με τον πρωθυπουργό του Κατάρ Σεϊχι Ελ κατί. Αμέσως μετά ο Νταβούτογλου πήγε στο καταφύγιο του Νασράλα και οι δυο άνδρες μαζί με τον πρωθυπουργό του Κατάρ συνομίλησαν για τρείς ώρες.

Ο βασικός λόγος της συνάντησης ήταν η κυβερνητική κρίση που έχει ξεσπάσει τον Λίβανο μετα την παραίτηση 11 υπουργών της Χεζμπολάχ. Ο Νταβούτογου προσπάθεί να μεσολαβήσει για να ξεπεραστεί η κρίση.
Πάντως η φωτογραφία της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας με τον ηγέτη της Χεζμπολαχ στον Λιβανο ηδη δημοσιευθηκε σε ολες τις τουρκικές εφημερίδες και θεωρείται σίγουρη η έντονη αντίδραση του Ισραήλ.

Ενω η Τουρκία προσεγγίζει την ΧεζμπολOάχ , επιδείνωση της πολιτικής κρίσης στο Λίβανο διαβλέπουν οι Σαουδάραβες. Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Σαούντ αλ-Φαϊζάλ, ότι η χώρα του αποσύρεται από τη διαμεσολάβηση και χαρακτήρισε την κατάσταση στο Λίβανο επικίνδυνη, ιδιαίτερα αν, όπως πρόσθεσε, ξεφύγει και φτάσει στο επίπεδο του διαμελισμού. Η Χεζμπολάχ έσπευσε να αποδώσει την αποτυχία της διαμεσολάβησης σε παρεμβάσεις των ΗΠΑ. http://www.onalert.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube