Weather Icon

Ο Α/ΓΕΣ συζήτησε με τους Τούρκους για τη λαθρομετανάστευση!

Έκπληξη προκάλεσε η απάντηση του κ. Ευάγγ. Βενιζέλου σε σχετική ερώτηση του κ. Ι. Κοραντή στη Βουλή. Ο υπουργός Άμυνας αποκάλυψε ότι επιφόρτισε τον Αρχηγό Στρατού Αντιστράτηγο Φρ. Φράγκο, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Τουρκία, να συζητήσει το θέμα της λαθρομετανάστευσης με την τουρκική στρατιωτική ηγεσία και ότι στο πλαίσιο αυτό δόθηκαν στον τούρκο ακόλουθο Άμυνας στοιχεία κίνησης λαθρομεταναστών στην περιοχή του Έβρου από συγκεκριμένα σημεία εισόδου που καταδείχτηκαν σε χάρτες της ιστοσελίδας Google.
Μάλιστα ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι η ανταλλαγή πληροφοριών έγινε μεταξύ στρατιωτικών αρχών στο πλαίσιο της μεθοριακής συμφωνίας και «με στόχο να ανταποκριθεί η γειτονική μας χώρα στις διεθνείς υποχρεώσεις της ως προς την αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης» (σωθήκαμε!).

Η έκπληξη βέβαια έγκειται στο γεγονός ότι ο κ. Φράγκος δεν είναι ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ και ο κ. Βενιζέλος δεν είναι ο κ. Παπουτσής που έχει και την ευθύνη. Ελπίζουμε η όλη κατάσταση να μην κρύβει καμία ενεργότερη ανάμειξη του Στρατού και στην αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, γιατί όπως είπε και ο κ. Βενιζέλος «άλλο η στρατιωτική φύλαξη και άλλο η αστυνομική φύλαξη των συνόρων»… ΠΑΡΟΝ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube