Weather Icon

Ο απίστευτος παραλογισμός των Τούρκων. Ζητούν εκπαίδευση στη μητρική γλώσσα στην Ουκρανία, αρνούνται το δικαίωμα αυτό σε 20 εκ. Κούρδους!

Ο απίστευτος παραλογισμός των Τούρκων. Ζητούν εκπαίδευση στη μητρική γλώσσα στην Ουκρανία, αρνούνται το δικαίωμα αυτό σε 20 εκ. Κούρδους!
Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu Başbakan Erdoğan'a 'anadilde eğitim' talebini bildirdi
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον πρόεδρο της μη αναγνωρισμένης εθνικής βουλής των Τατάρων της Κριμαίας, κατά τη χθεσινή επίσημη επίσκεψη του πρώτου στην Ουκρανία.

Ο Ταγίπ Ερντογάν, που βρίσκεται από χθες στο Κίεβο, για επίσημη επίσκεψη, συνοδευόμενος από 600 Τούρκους επιχειρηματίες, δέχτηκε επείγον αίτημα για συνάντηση με τον πρόεδρο της εθνικής βουλής των Τατάρων της Κριμαίας, Μουσταφά Αμπντουλτζεμίλ Κερίμογλου. Ο Κερίμογλου, που εδώ και δεκαετίες θεωρείται  έμμισθο όργανο της Άγκυρας, ζήτησε από τον Ταγίπ Ερντογάν να συμπεριλάβει στην ατζέντα των συνομιλιών του με την ουκρανική κυβέρνηση, το θέμα της εκπάιδευσης των Τατάρω στην μητρική τους γλώσσα, που είναι τα τουρκικά.
Να σημειωθεί ότι η Τουρκία, που διεκδικεί το δικαίωμα αυτό για τους Τούρκους του εξωτερικού, που βρίσκονται εκεί, σε ξένα προς αυτούς εδάφη, είτε ως υπολείματα κατακτητικών αγώνων των Οθωμανών είτε ως οικονομικοί μετανάστες, αρνείται να παραχωρήσει το δικαίωμα εκπάιδευσης στη μητρική γλώσσα στους Κούρδους, που κατοικούν στην ίδια την πατρίδα τους, που έχει κατακτηθεί και είναι σκλαβωμένη από τους Τούρκους.
Είναι αυτό που λέει ο λαός μας: Τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου!

Αυτοί είναι οι Τούρκοι, “Η Κατάρα της Ασίας“, όπως τους είχε ονομάσει ο αείμνηστος Τζορτζ Χόρτον.
Πηγή: http://www.internethaber.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube