Weather Icon
Μέση Ανατολή , Παλαιστίνη 29 Δεκεμβρίου 2010

Αποκαλύψεις Wikileaks για τη δολοφονία στελέχους της Χαμάς στα ΗΑΕ

Πληροφορίες για τη στάση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ως προς τη δολοφονία υψηλόβαθμου στελέχους της Χαμάς σε ξενοδοχείο της χώρας φέρνει στο φως το Wikileaks.Τα ΗΑΕ φαίνονται να προσπάθησαν να αποκρύψουν όσο μπορούσαν τη δολοφονία – που θεωρείται έργο πρακτόρων του Ισραήλ.

Όπως φαινεται από τα διαβαθμισμένα αμερικανικά έγγραφα που ήρθαν στη δημοσιότητα δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση για το θάνατο του Μαχμούντ αλ Μπαμπχούχ, παρά μόνο εννιά ημέρες αφού το πτώμα του βρέθηκε σε ξενοδοψείο του Ντουμπάι και αφού η Χαμάς είχε κάνει γνωστό το θάνατό του.

Της επίσημης ανακοίνωσης από τα ΗΑΕ είχαν προηγηθεί μυστικές διαβουλεύσεις υψηλόβαθμων στελεχών της κυβέρνησης των Εμιράτων με διεθνείς παράγοντες πάνω στη στάση που έπρεπε να κρατήσουν.

Αρχικά η αστυνομία αναφερόταν στη δολοφονία λέγοντας ότι την πραγματοποίησαν “έμπειροι εγκληματίες” που ταξίδευαν με ευρωπαϊκά διαβατήρια, ενώ αργότερα επίσημα μίλησαν για εμπλοκή της Μοσάντ, γιατί αλλιώς θα εθεωρείτο ότι θα προστάτευαν το Ισραήλ.Σημειώνεται ότι το Ισραήλ ποτέ δεν παραδέχτηκε εμπλοκή στη δολοφονία.
http://www.nooz.gr/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube