REAL TIME |

Weather Icon

Μοσάντ εναντίον Κατάρ στις διαρροές του WikiLeaks

Βολές ενάντια στο Κατάρ και τον εμίρη του και σπόντες για τη σχέση του εμιράτου με τις ΗΠΑ εκτοξεύει ο διευθυντής των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών Μέϊρ Ντάγκαν όπως αποτυπώνεται σε αμερικανικό τηλεγράφημα της διπλωματικής υπηρεσίας που διέρρευσε μέσω του WikiLeaks.


Το τηλεγράφημα αναφέρεται σε συνομιλία της 12ης Ιουλίου ανάμεσα στον διευθυντή της Μοσάντ και τον στενό συνεργάτη του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα,  Φράγκος Τάουνσεντ, σχετικά με την εσωτερική ασφάλεια και την αντιτρομοκρατία.

Σε αυτήν ο Μέϊρ Ντάγκαν χαρακτηρίζει το Κατάρ αληθινό πρόβλημα και υποστηρίζει ότι ο εμίρης του, σεΐχης Χαμάντ μπεν Χαλίφα αλ Τάνι, ενοχλεί όλο τον κόσμο και “παίζει σε όλα τα γήπεδα -Χαμάς, Συρία, Ιράν- προκειμένου να εξασφαλίσει τη δική του ασφάλεια και ανεξαρτησία”. Στη συνέχεια προτρέπει τον Τάουνσεντ να αποσύρουν οι ΗΠΑ τις δυνάμεις τους που σταθμεύουν στη βάση Αϊντίντ, προσθέτοντας ειρωνικά ότι “ στο Κατάρ εμπιστεύονται τον εαυτό τους μόνον χάρη στους Αμερικανούς”.

 ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube