Αλβανία , Γενικά θέματα 12 Δεκεμβρίου 2010

Ερώτηση στη Βουλή για εκδήλωση των «Τσάμηδων»

Τι αναφέρει ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Γ. Κοραντής
• Ερώτηση στη Βουλή με αφορμή το δημοσίευμα του «Π.Λ.» για την πρόθεση των «Τσάμηδων» να γιορτάσουν, το 2011, την ημέρα γενοκτονίας τους στην Ηγουμενίτσα, αφού πλέον θα μπορούν να μετακινούνται χωρίς «βίζα», κατέθεσε ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Γιάννης Κοραντής.

Ο κ. Κοραντής ρωτά τους Υπουργούς Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, και Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή, αν είναι ενήμεροι για τις εξελίξεις, εάν ναι «σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες προτίθενται να προβούν, προκειμένου να αποτραπεί  ένα νέο πλήγμα στις ήδη δοκιμαζόμενες ελληνοαλβανικές σχέσεις και να εξουδετερωθεί το κυοφορούμενο σχέδιο των «Τσάμηδων».
Ρωτά επίσης τους Υπουργούς, πώς προτίθενται να αντιδράσουν «στις αρπαχτικές προθέσεις των γειτόνων μας, των οποίων οι «Τσάμηδες» αποτελούν μια μόνο πτυχή».

ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ • Στο κείμενο της ερώτησής του, ο κ. Κοραντής επικαλούμενος το δημοσίευμα του «Π.Λ.» αναφέρει πως «τυχόν υλοποίηση της εξαγγελίας των «Τσάμηδων»- το κόμμα των οποίων άλλωστε μετέχει στην Κυβέρνηση του κ. Μπερίσα- θα δημιουργήσει νέο σοβαρό πρόβλημα στις ελληνοαλβανικές σχέσεις, τη στιγμή μάλιστα που η Αλβανική Κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να εμποδίσει τα φαινόμενα άγριου σοβινισμού που διατρέχουν τη γειτονική μας χώρα».

• Υπενθυμίζεται, πως έως τώρα, όπως έγραψε ο «Π.Λ.», η «Ημέρα Γενοκτονίας των Τσάμηδων» εορτάζονταν στην Κονίσπολη των Αγίων Σαράντα, κοντά στα Ελληνοαλβανικά σύνορα με πορεία διαμαρτυρίας, όπου ακούγονταν συνθήματα σε βάρος της Ελλάδας. Κανείς δεν ξέρει όμως, κατά πόσο είναι διατεθειμένοι να υλοποιήσουν οι «Τσάμηδες» τη νέα… εξαγγελία τους. Σε κάθε περίπτωση, η Ελληνική Κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει θέση στο θέμα.
 ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube