Weather Icon
Γενικά θέματα 2 Δεκεμβρίου 2010

«Αµερικανάκι» ο Σαρκοζί

Ο ΝΙΚΟΛΑ Σαρκοζί θαύµαζε τον Τζορτζ Μπους, θεωρούσε τον χαρακτηρισµό «Σαρκοζί, ο Αµερικανός» όπως τον αποκαλούσαν πολλοί συµπατριώτες του «κοµπλιµέντο», είχε ενηµερώσει τους Αµερικανούς για την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος στις εκλογές του 2007 από την 1η Αυγούστου του 2005, δηλαδή 16 µήνες προτού το ανακοινώσει στους Γάλλους, και είχε αφήσει, το 2006, ανοιχτό το ενδεχόµενο να στείλει, εφόσον κέρδιζε τις εκλογές, γαλλικές στρατιωτικές δυνάµεις στο Ιράκ, στο πλαίσιο µιας «διεθνούς δύναµης»…
Είναι µερικές από τις «αποκαλύψεις» αναφορικά µε τον πρόεδρο της Γαλλίας που περιλαµβάνουν τα αµερικανικά διπλωµατικά τηλεγραφήµατα. Σε αυτά οι Αµερικανοί εγκωµιάζουν «τον φιλελευθερισµό, τον ατλαντισµό και τον ευρωπαϊσµό» αυτού τον οποίο αποκαλούν «τον πλέον φιλοαµερικανό πρόεδρο µετά τον Β΄ Παγκόσµιο Πόλεµο». Παράλληλα, όµως, περιγράφουν τον Σαρκοζί ως έναν εγωπαθή, ευερέθιστο άνθρωπο, που τυραννάει υπουργούς και συνεργάτες του. Σύµφωνα µε τηλεγράφηµα του ∆εκεµβρίου 2009, οι σύµβουλοί του φοβούνται τόσο πολύ τον οξύθυµο χαρακτήρα του, που έφτασαν σε σηµείο να αλλάξουν την πορεία του προεδρικού αεροσκάφους, ώστε να µη δει ο Σαρκό τον Πύργο του Αϊφελ φωτισµένο µε τα χρώµατα της τουρκικής σηµαίας – µια απόφαση που είχε λάβει ο σοσιαλιστής δήµαρχος του Παρισιού προς τιµήν του τούρκου πρωθυπουργού που είχε επισκεφθεί τότε τη γαλλική πρωτεύουσα.
http://www.tanea.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube