REAL TIME |

Ισραήλ , Παλαιστίνη 2 Δεκεμβρίου 2010

Τραγική η κατάσταση στα Παλαιστινιακά Εδάφη

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι ζουν καθημερινά σε συνθήκες έκτακτης κατάστασης και έχουν ανάγκη στα επόμενα χρόνια βοήθειας για να επιζήσουν, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ που απηύθυνε έκκληση για χορήγηση βοήθειας 575 εκατομμυρίων δολαρίων για το 2011.

Παρά τις κάποιες προόδους που έχουν επιτευχθεί στη Λωρίδα της Γάζας, η συνολική κατάσταση «δεν έχει πραγματικά βελτιωθεί» για τους περίπου 4,5 εκατομμύρια πολίτες των Παλαιστινιακών Εδαφών, ανέφερε ο αναπληρωτής ειδικός συντονιστής των Ηνωμένων Εθνών για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, Μάξγουελ Γκέιλαρντ.

Οι λόγοι είναι «η συνέχιση του αποκλεισμού της Γάζας από τις ισραηλινές αρχές, η κατοχή της Δυτικής Όχθης και ο εποικισμός», τόνισε ο Γκέιλαρντ σε συνέντευξη Τύπου.

Στη Λωρίδα της Γάζας μια μικρή βελτίωση είναι ορατή τους τελευταίους μήνες, αφότου χαλάρωσε ο αποκλεισμός που έχει επιβάλει το Ισραήλ από τον Ιούνιο. Ωστόσο, οι ανθρωπιστικές οργανώσεις συνεχίζουν να προσφέρουν βοήθεια με τη μία ή την άλλη μορφή στο 75% των πολιτών της Γάζας, ενώ το 25% εξ αυτών ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

Η ανεργία μπορεί να έχει υποχωρήσει κάπως, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται «σε επικίνδυνα επίπεδα», ενώ η φτώχεια παραμένει μια τεράστια πρόκληση, κατά τον ίδιο.

Η έκκληση για βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους ύψους 603 εκατομμυρίων δολαρίων έχει εκπληρωθεί κατά το 50%, αλλά ο Γκέιλαρντ παραμένει αισιόδοξος πως η κατάσταση θα είναι καλύτερη το νέο χρόνο.

ΑΝΤΕΝΝΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube