Weather Icon
Γερμανία , Ιταλία 9 Δεκεμβρίου 2010

Ιταλο-γερμανική «μάχη» για αρχαία ελληνική περικεφαλαία

Εκδικάζεται αυτή την εβδομάδα η προσφυγή της Ιταλίας σε δικαστήριο του Βερολίνου, με αίτημα την επιστροφή αρχαίας ελληνικής περικεφαλαίας, η οποία σύμφωνα με τη Ρώμη εκλάπη από αρχαιολογικό χώρο της Ιταλίας το 1993.


Η Ιταλία ζητεί τώρα την παράδοση της αρχαίας περικεφαλαίας από την υπηρεσία που διευθύνει τα μουσεία του Βερολίνου και τους νομικούς που διαχειρίζονται την περιουσία ενός ιδιώτη συλλέκτη έργων τέχνης, ο οποίος έχει πεθάνει, διευκρίνισε εκπρόσωπος δικαστηρίου της γερμανικής πρωτεύουσας.

Τον 7ο με 6ο αιώνα π.Χ., περίοδο στην οποία τοποθετείται η περικεφαλαία αυτή, που διακρίνεται για το γεωμετρικό ρυθμό της διακόσμησής της, υπήρχαν στα νότια παράλια της Ιταλίας ελληνόφωνες εμπορικές πόλεις. Οπως γράφει η γερμανική εφημερίδα(Tagesspiegel), πρόκειται για σπάνια περικεφαλαία ανεκτίμητης αξίας, η οποία πέρασε από πολλά χέρια προτού ένας Βερολινέζος έμπορος έργων τέχνης την εξασφαλίσει για την ιδιωτική του συλλογή.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube