Weather Icon
Ισραήλ , Ιταλία 13 Δεκεμβρίου 2010

Ιταλικά μαχητικά στο Ισραήλ

Σε ανταπόδοση παλαιότερων επισκέψεων της Ισραηλινής Αεροπορίας για συνεκπαίδευση, οκτώ ιταλικά Tornado βρέθηκαν  στο Ισραήλ, επιχειρώντας από την αεροπορική βάση Ovda, στα νότια της ερήμου Νεγκέβ, κοντά στο λιμάνι του Ειλάτ.


Η μεταστάθμευση ήλθε  μόλις λίγες εβδομάδες μετά την άσκηση Vega 2010, οπότε δέκα ισραηλινά F-15D Improved Buz και F-16B επιχείρησαν για διάστημα δυο εβδομάδων από την βάση του Decimomannu στη Σαρδηνία.

Τα ιταλικά αεροπλάνα προέρχονταν από την 6η Πτέρυγα στην αεροπορική βάση Ghedi  και την 50η Πτέρυγα στην Piacenza, όπου η  τελευταία έστειλε τέσσερα από τα Tornado ECR του 155º Gruppo ETS.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που αναπτύσσονται ιταλικά μαχητικά στο Ισραήλ, ενώ οι ασκήσεις του τελευταίου σε συνεργασία με μεσογειακές χώρες και κυρίως την Ελλάδα και την Ιταλία έχουν ενταθεί, θέλοντας να υπογραμμιστεί ότι η απώλεια της συνεργασίας με την Τουρκία στον συγκεκριμένο τομέα δεν είχαν κανένα αντίκτυπο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόταση για μεταστάθμευση αεροσκαφών και συνεκπαίδευση έγινε και προς την Πολεμική Αεροπορία, ενώ η ελληνική πλευρά επιφυλάχθηκε να απαντήσει αναφέροντας ότι το θέμα θα εξεταστεί στα πλαίσια και των περικοπών που έχουν ακυρώσει την συμμετοχή ελληνικών μαχητικών σε όλες σχεδόν τις ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις στο Εξωτερικό.

Δεν αποκλείεται βέβαια ότι ειδικά για την ισραηλινή περίπτωση να γίνει εξαίρεση κάτω από το πρίσμα των διπλωματικών ανοιγμάτων προς την μεσανατολική χώρα.
Defencepoint.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube