Weather Icon
Ισλάμ , Σκανδιναβικές χώρες 15 Δεκεμβρίου 2010

Σουηδία: 200 ένοπλοι ισλαμιστές στη χώρα

Σουηδία: 200 ένοπλοι ισλαμιστές στη χώρα

Τρεις μέρες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στην Στοκχόλμη, η εθνική Αστυνομία Ασφαλείας της Σουηδίας εκτιμά ότι στη σκανδιναβική αυτή χώρα βρίσκονται περίπου 200 ένοπλοι ισλαμιστές, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Aftonbladet.

Ο αριθμός αυτός αναφέρεται σε έρευνα που διενεργήθηκε από την Αστυνομία Ασφαλείας, κατ΄εντολήν της κυβέρνησης, στις αρχές του χρόνου, με θέμα την έκταση της ακραίας ισλαμικής δράσης στη χώρα.

Μέχρι και το 80% των ενόπλων εκτιμάται ότι ανήκουν σε διάφορα δίκτυα, οι υπόλοιποι είτε έχουν διασυνδέσεις με το εξωτερικό είτε όχι, έγραψε η Aftonbladet.

Η έκθεση αναμένεται να δημοσιοποιηθεί επισήμως αύριο Τετάρτη.

Στο μεταξύ, η Αστυνομία Ασφαλείας συνεχίζει την έρευνα για την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε το Σάββατο στο κέντρο της Στοκχόλμης. Ο βομβιστής καμικάζι, ένας Ιρακινός μετανάστης στη Σουηδία, ήταν το μοναδικό θύμα από την επίθεση κατά την οποία τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι.

Χθες Δευτέρα, η Αστυνομία Ασφαλείας ανακοίνωσε ότι στις έρευνές της θα συνδράμει το FBI.

Ο επικεφαλής του Σώματος δήλωσε σήμερα ότι οι αρχές επιδιώκουν να πληροφορηθούν που εκπαιδεύτηκε ο καμικάζι πριν από την επίθεση.

Η Σουηδία συνεργάζεται επίσης με τις βρετανικές αρχές καθώς ο δράστης είχε ζήσει και σπουδάσει εκεί. Η αστυνομία χθες ερεύνησε το σπίτι του στο Λούτον, στο βόρειο Λονδίνο.http://www.epikaira.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube