Weather Icon
Γενικά θέματα , ΝΑΤΟ 25 Νοεμβρίου 2010

Η Μόσχα θα επιτρέψει τη διέλευση θωρακισμένων ΝΑΤΟϊκών οχημάτων από το έδαφός της με προορισμό το Αφγανιστάν

Η Ρωσία θα επιτρέψει στο ΝΑΤΟ τη διέλευση θωρακισμένων οχημάτων του από το έδαφός της με προορισμό το Αφγανιστάν με βάση μία διευρημένη συμφωνία μεταφοράς, η οποία θα μειώσει την εξάρτηση της Μόσχας από το Πακιστάν, ανακοίνωσε σήμερα ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών. “Η μεταφορά αφορά τα θωρακισμένα οχήματα που φέρουν προστασία κατά των ναρκών”, δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε από κοινού με τον αφγανό ομόλογό του, Ζαλμάι Ρασούλ.
Η συμφωνία μεταφοράς δεν αφορά το άνοιγμα ρωσικής οδού διέλευσης για τα όπλα της ΝΑΤΟϊκής αποστολής στο Αφγανιστάν, όπου η Μόσχα στο παρελθόν έχει πολεμήσει με μεγάλο κόστος και απώλειες 15.000 σοβιετικών στρατιωτών, κάτι που εξακολουθεί να αποτελεί “πληγή” για τη Ρωσία. Ο Ρασούλ είπε ότι ο αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι σχεδιάζει μία επίσκεψη στη ρωσική πρωτεύουσα τον Ιανουάριο του 2011.

Ο Καρζάι έχει επιδιώξει να βελτιώσει τις σχέσεις της Καμπούλ με τη Μόσχα και ζήτησε από το ρώσο πρόεδρο, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, κατά το τελευταίο του ταξίδι στη Ρωσία τον Αύγουστο, βοήθεια για την εδραίωση της ειρήνης και της σταθερότητας.http://www.express.gr/news/world/387270oz_20101125387270.php3

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube