REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 7 Νοεμβρίου 2010

Λιβύη: Εντολή να εγκαταλείψει τη χώρα έλαβε Αμερικανός διπλωμάτης

Εντολή να εγκαταλείψει τη χώρα εντός 24 ωρών για παραβίαση των διπλωματικών κανόνων, έλαβε από τις λιβυκές αρχές Αμερικανός διπλωμάτης που ανήκει στο δυναμικό της αμερικανικής πρεσβείας στην Τρίπολη, γράφουν σήμερα δύο εφημερίδες
της Λιβύης.
Οι λιβυκές αρχές δεν επιβεβαίωσαν τα δημοσιεύματα, ενώ εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας στην Τρίπολη, με τον οποίο ήρθε σε επαφή το πρακτορείο Reuters, αρνήθηκε να τα σχολιάσει.
«Οι λιβυκές αρχές ζήτησαν από τον γραμματέα πολιτικών υποθέσεων της αμερικανικής πρεσβείας στην Τρίπολη να εγκαταλείψει τη Λιβύη εντός 24 ωρών», γράφει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Oea. Επικαλούμενη καλά ενημερωμένες πηγές, όπως αναφέρει, η εφημερίδα προσθέτει ότι η εντολή αυτή δόθηκε μετά την επίσκεψη του διπλωμάτη στην πόλη Ιφράν, που βρίσκεται 130 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας.
Η επίσκεψή του αυτή «θεωρήθηκε από τις λιβυκές αρχές ότι είναι αντίθετη με τους κανόνες και τα πρότυπα της διπλωματίας», σημειώνει η εφημερίδα, χωρίς να διευκρινίζει περαιτέρω.
Μία ακόμα λιβυκή εφημερίδα, η Quryna, έγραψε ότι δόθηκε εντολή σε αμερικανό διπλωμάτη να εγκαταλείψει τη χώρα.
Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ και η Λιβύη δεν είχαν διπλωματικές σχέσεις για δεκαετίες μέχρι το 2004 και την αποκήρυξη από τον Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι των όπλων μαζικής καταστροφής.
NAFTEMPORIKI

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube