Weather Icon
Γενικά θέματα 20 Νοεμβρίου 2010

Συντριβή ελικοπτέρου με νεκρούς στην Ινδία

Ένα μεταγωγικό ελικόπτερο κατέπεσε και συνετρίβη σε ορεινή βορειοανατολική περιοχή της Ινδίας, κοντά στην μεθόριο με την Κίνα, με αποτέλεσμα και οι 12 επιβαίνοντες να χάσουν τη ζωή τους, όπως δήλωσε πηγή του υπουργείου Άμυνας.

Το ρωσικής κατασκευής ελικόπτερο Mi-17 συνετρίβη εν μέσω κακοκαιρίας λίγη ώρα μετά την απογείωσή του από την Ταουάνγκ, στο ομόσπονδο κρατίδιο Αρουνάτσαλ Πραντές, κι ενώ κατευθυνόταν στο Γκαουαχάτι στο κρατίδιο Ασάμ. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας, 11 από τους νεκρούς ανήκαν στις τάξεις της αεροπορίας και ένας σε αυτές του στρατού.

Οι περισσότεροι υπηρετούσαν στην στρατιωτικοποιημένη μεθόριο Ινδίας-Κίνας στο Θιβέτ.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι οι συνθήκες και τα αίτια της συντριβής «είναι κάτι που δεν γνωρίζουμε. Μόνο ειδικοί θα μπορέσουν να μας δώσουν μια ιδέα του τι πήγε στραβά».

Τμήματα του κρατιδίου Αρουνάτσαλ Πραντές συνεχίζουν ως και σήμερα να διεκδικούνται από την Κίνα, η οποία είχε εισβάλει στην Ινδία το 1962, αρχίζοντας έναν βραχυχρόνιο αλλά αιματηρό πόλεμο. Η μεθοριακή διένεξη παραμένει ένα αγκάθι στις σχέσεις Κίνας-Ινδίας, που συχνά χαρακτηρίζονται από ένταση.
http://www.ant1online.gr/World/Asia/Pages/201011/4b95dd52-4d59-4a1a-8d6c-1953f79abd05.aspx

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube