Weather Icon
Γενικά θέματα 18 Νοεμβρίου 2010

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καρφώνει Αθήνα

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καρφώνει Αθήνα

ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ– βόμβες, αλλά και οι «εγχώριες τρομοκρατικές οργανώσεις» που «γίνονται ολοένα πιο ενεργές», είναι οι προσθήκες που αναφέρονται στην έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Ελλάδα.

Πρόκειται για το δελτίο προξενικών και ταξιδιωτικών πληροφοριών του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.


Στην έκθεση πάντως επαναλαμβάνεται για άλλη μία φορά ότι «η αμερικανική κυβέρνηση εξακολουθεί να ανησυχεί βαθιά για τον υψηλό κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων κατά Αμερικανών πολιτών και συμφερόντων» και ότι «ως το σημείο εισόδου στη ζώνη Σέγκεν από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, η εκτεταμένη ακτογραμμή και τα πολλά νησιά της Ελλάδας αυξάνουν την πιθανότητα για ξένους τρομοκράτες να επιχειρήσουν να εισέλθουν στην Ευρώπη από τα ελληνικά σύνορα».

Με δυο λόγια το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εκφράζει ανησυχίες για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται η είσοδος μεταναστών στην Ελλάδα, αλλά δεν κάνει μία νύξη ότι οι περισσότεροι έρχονται από την Τουρκία, την οποία η ελληνική κυβέρνηση πιέζει να συνεργασθεί. Αναφέρεται στον «Επαναστατικό Αγώνα» και στη «Σέχτα Επαναστατών» με τη σημείωση ότι «οι εγχώριες εξτρεμιστικές οργανώσεις προβαίνουν σε εκδηλώσεις βίας στην Ελλάδα» και ότι οι δράσεις τους έχουν γίνει «ολοένα και πιο ενεργές εναντίον εγχώριων, αλλά και ξένων στόχων».
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube