REAL TIME |

Ισραήλ , Παλαιστίνη 15 Νοεμβρίου 2010

Βολές κατά της Αιγύπτου για το λαθρεμπόριο όπλων

Η Αίγυπτος δεν «κάνει αρκετά» για να εμποδίσει το λαθρεμπόριο όπλων προς τη Λωρίδα της Γάζας μέσω των τούνελ που περνούν κάτω από τα σύνορά της με τη Γάζα, όπως δήλωσε την Κυριακή ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών.


«Υπάρχει πρόβλημα με την Αίγυπτο. Δεν κάνουν αρκετά για να εμποδίσουν την εισαγωγή όπλων στη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε ο αξιωματούχος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, σε μία ομάδα ξένων δημοσιογράφων στο Τελ Αβίβ.

Ας σημειωθεί πως πολλά τούνελ έχουν κατασκευαστεί κάτω από τα σύνορα της Αιγύπτου με τη Γάζα ώστε να μπορούν να περνάνε στη Γάζα, η οποία βρίσκεται υπό ισραηλινό αποκλεισμό από το 2006, διάφορα αγαθά.

«Οι Αιγύπτιοι στρατιώτες βρίσκονται λιγότερα από 20 μέτρα από τα τούνελ και κανείς δεν κάνει τίποτα. Η Αίγυπτος θα μπορούσε να σταματήσει (αυτή τη δραστηριότητα) σε λιγότερο από 24 ώρες, αλλά λείπει το κίνητρο», πρόσθεσε ο αξιωματούχος, και τόνισε ότι «η Αίγυπτος έχει χάσει τον έλεγχο αυτών που συμβαίνουν» στα σύνορά της.
http://www.ant1online.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube