Weather Icon
Ιράν , Καύκασος 6 Νοεμβρίου 2010

ΓΕΩΡΓΙΑ -ΙΡΑΝ: η σύγκληση δεν απειλεί τα συμφέροντα της δύσης;

Νινα Αχμετέλη bbcrussian.com, Тбилиси

Ο υπουργός εξωτερικών της Ισλαμικής δημοκρατίας του Ιράν Μανουτσέχρ Μοττακί
στα πλαίσια της διήμερης επίσκεψης του στη Γεωργία, σύμφωνα με κύκλους του Γεωργιανού υπουργείου εξωτερικών,θα υπογράψει συμφωνία για την κατάργηση της βίζας για τις επισκέψεις πολιτών μεταξύ των δύο χωρών και θα συμμετάσχει στα εγκαίνια Ιρανικού προξενείου στο Βατούμι
Η επίσκεψη του Ιρανού υπουργού εξωτερικών θα γίνει στις 3 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού εξωτερικών της Γεωργίας Νινό Καλαντάντζε, ο Μοττακί θα συναντηθεί με τον Γεωργιανό ομόλογο του Γκριγκολό Βασάντζε και με τον πρόεδρο Μιχαήλ Σαακασβίλη. Στην Αντζαρία ο Μοττακί θα συμμετάσχει στα εγκαίνια του προξενείου του Ιράν.

Η επίσκεψη του υπουργού εξωτερικών του Ιράν στην Γεωργία ,που προγραμματίζονταν για τον Ιούνιο, γίνεται στα πλαίσια υης ανταπόδοσης της επίσκεψης του Γεωργιανού ΥΠΕΞ στην Τεχεράνη, πρίν απο μερικούς μήνες. Για την νέα φάση των Γεωργιανο-Ιρανικών σχέσεων είχαν γίνει συζητήσεις απο την άνοιξη αυτού του έτους. Κύκλοι του Γεωργιανού υπουργείου εξωτερικών αποδίδουν την σύγκληση αυτή σε οικονομικούς λόγους. Γεωργιανοί ειδικοί συμφωνούν πως απο την ανάπτυξη των σχέσεων των δύο κρατών θα κερδίσουν και οι δύο πλευρές και πως αυτό δεν θα επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις της Γεωργίας με την Δύση.

Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟΥΣ ΙΡΑΝΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ
Οι Αρχές της Γεωργίας είναι πεπεισμένες πως η κατάργηση της βίζας μεταξύ των δύο χωρών θα έχει οικονομικά οφέλη και θα προσελκύσει μεγαλύτερο αριθμό τουριστών απο το Ιράν. “ Η κατάργηση της βίζας αποτελεί στοχευμένη ενέργεια απο την πλευρά μας,καθώς υπάρχουν στοιχεία για τον διπλασιασμό του αριθμού τουριστών απο το Ιράν.Επίσης θέλουμε να αυξήσουμε τον γύρο των εμπορικών συναλλαγών” δήλωσε η Νινό Καλαντάντζε, αναπληρώτρια ΥΠΕΞ Γεωργίας.

http://www.bbc.co.uk/russian/international/2010/11/101103_georgia_iran.shtm
http://news.kodoom.com/en/iran-politics/mottaki-visits-georgia-on-wednesday/story/1271742/
Σχόλιο στην ανάρτηση  http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/11/blog-post_2363.html

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube