Weather Icon
Γενικά θέματα 19 Νοεμβρίου 2010

Συνάντηση Μεντβέντεφ – Αχμαντινεζάντ στο Αζερμπαϊτζάν

Ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ επέμεινε για τη σημασία του ειρηνικού χαρακτήρα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, κατά τη συνάντησή του σήμερα Πέμπτη με τον Ιρανό ομόλογό του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, Μπακού, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

“Ο πρόεδρος υπογράμμισε τη σημασία του ειρηνικού χαρακτήρα στη συνέχιση του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος”, δήλωσε ο διπλωματικός σύμβουλος του Ρώσου προέδρου, Σεργκέι Πριχόντκο.

Το Ιράν και τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία) συν τη Γερμανία, συμφώνησαν για την επανάληψη στις 5 Δεκεμβρίου των συνομιλιών τους όσον αφορά στο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, οι οποίες έχουν διακοπεί από τον Οκτώβριο του 2009. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει καθοριστεί ούτε ο τόπος, αλλά ούτε και η λεπτομερής ημερήσια διάταξη των συνομιλιών αυτών. 
http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=225266

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube