REAL TIME |

Weather Icon
Ισλάμ , Μέση Ανατολή 7 Νοεμβρίου 2010

“Δυτικό κατασκεύασμα” η Αλ Κάιντα

Ο πρωθυπουργός της Υεμένης, Αλί Μουγιαουάρ δήλωσε ότι η Αλ Κάιντα είναι ένα “δυτικό κατασκεύασμα” και δεν έχει δημιουργηθεί στη χώρα του, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο Saba.

Η Υεμένη επιχειρεί να αλλάξει την εικόνα της μετά από τις έντονες πιέσεις που δέχεται από τις ΗΠΑ και δυτικές χώρες που ζητούν να πατάξει την τρομοκρατική οργάνωση της Αλ Κάιντα κυρίως ύστερα από τα αποτυχημένες τρομοκρατικές απόπειρες με πακέτα-βόμβες που ανακαλύφθηκαν σε αεροπορικές πτήσεις με προορισμό το Σικάγο.

Σημειώνεται ότι η Αλ Κάιντα ανέλαβε την Παρασκευή την ευθύνη των ενεργειών αυτών με ανακοίνωσή της μέσω του Ιντερνετ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Saba ο πρωθυπουργός της χώρας ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να υποστηρίξει τις προσπάθειες της Υεμένης να πατάξει την τρομοκρατία.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών της Υεμένης, Μουταχάρ αλ-Μάσρι, ανέφερε ότι τα περισσότερα μέλη της ΑλΚάιντα στην Υεμένη δεν είναι πολίτες της χώρας του. “Εχουν γεννηθεί και μεγαλώσει σε άλλες χώρες και ήρθαν στην Υεμένη για να ενισχύσουν την τρομοκρατία” είπε αφήνοντας να εννοηθεί ότι προέρχονται από την γειτονική Σαουδική Αραβία.
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=20828&catId=4

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube