REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα , ΝΑΤΟ 7 Νοεμβρίου 2010

Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται: Αποχώρησε ελληνική φρεγάτα απο τουρκική άσκηση

Αποχώρησε η ελληνική φρεγάτα «Θεμιστοκλής» από συγκεκριμένες φάσεις τουρκικής άσκησης, στην οποία μετείχε ως μέρος της ναυτικής νατοϊκής δύναμης.
Η αποχώρηση έγινε καθώς στη διάρκεια της άσκησης και σε δυο φάσεις αεροναυτικής συνεργασίας, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, τα οποία συμμετείχαν σε
αυτή, προχώρησαν σε παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου και παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών.
Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ στο πλαίσιο της προγραμματισμένης τουρκικής άσκησης «MAVI BALINA» (Μπλέ Φάλαινα) συμμετέχει η Μόνιμη Ναυτική Νατοϊκή Δύναμη στη Μεσόγειο («Standing NATO Maritime Group 2» – SNMG2), στη σύνθεση της οποίας περιλαμβάνεται και η ελληνική Φρεγάτα «Θεμιστοκλής».
Για την άσκηση, η οποία διεξάγεται στην περιοχή ανατολικής Μεσογείου από 01 έως 11 Νοεμβρίου 2010, είχε ζητηθεί δέσμευση περιοχών εντός του FIR ΑΘΗΝΩΝ, οι οποίες εγκρίθηκαν από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
Ωστόσο, ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ, κατά τη διάρκεια της άσκησης και σε δυο φάσεις αεροναυτικής συνεργασίας, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, τα οποία συμμετείχαν σε αυτή, προχώρησαν σε παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου και παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR ΑΘΗΝΩΝ. Στις περιπτώσεις αυτές, δόθηκε εντολή αποχώρησης της ελληνικής Φρεγάτας από τις συγκεκριμένες φάσεις της άσκησης, ενημερώνοντας παράλληλα τις Νατοϊκές αρχές για τα αίτια της αποχώρησης.
Όλα τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική, καταλήγει σχετική ανακοίνωση.
NAFTEMPORIKI

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube