Weather Icon
Εκλογές 2010 14 Νοεμβρίου 2010

Μήπως η αποχή δίνει τελικά το μήνυμα στους κυβερνώντες ότι δεν υπάρχει αντίδραση;

Σχόλιο ανωνύμου στην ανάρτηση To δαχτυλάκι του ζααμπίτ Καμίνη

Ο πρώτος γύρος πέρασε, η αποχή κέρδισε, και πριν καταμετρηθεί καν η τελευταία ψήφος ήρθε η πρώτη τιμωρία!
ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Ο ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ!
Μήπως η αποχή δίνει τελικά το μήνυμα στους κυβερνώντες ότι δεν υπάρχει αντίδραση;
Μήπως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το σύστημα έστω και λίγο
εναντίον τους;
Εαν πραγματικά θέλεις, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΕΙΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ να αποφασίζουν για ‘σένα (χωρίς εσένα) και να εφαρμόζουν επάνω σου τα «μέτρα τους», χωρίς
ΠΟΤΕ να σε ρωτούν αν συμφωνείς ή εάν διαφωνείς.
Πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρις, πριν κλείσουν οι κάλπες του πρώτου γύρου, εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας χάνουν το αναφαίρετο δικαίωμα κατώτατου μισθού.
Μήπως πρέπει να τους δείξουμε ότι είμαστε εδώ, αντιδρώντες, μήπως θέλουμε έναν διαφορετικό τρόπο από αυτόν που ακολουθείται;
Πολύ πρόσφατα, η Ουγγαρία απέδειξε έμπρακτα ότι υπάρχουν κι άλλοι τρόποι αντιμετώπισης της κρίσης. Το ίδιο απέδειξαν η Ισλανδία καθώς επίσης η Τουρκία και η Αργεντινή παλαιότερα.
Η γειτονική μας Τουρκία που κατά κόρον έχει κατηγορηθεί για σοβαρότατες παραβιάσεις των ατομικών δικαιωμάτων, διεξάγει Δημοψήφισμα για την αλλαγή του Συντάγματος κι εδώ, στην γενέτειρα της Δημοκρατίας, από την μεταπολίτευση και μετά, όλες οι κυβερνήσεις το αποφεύγουν συστηματικά, διότι γνωρίζουν ποιο θα είναι το αποτέλεσμα.
Στις περιφερικές εκλογές μετρήθηκαν άκυρα και λευκά 540.588 9% (ή 5,5% από το σύνολο των εγγεγραμμένων)! Και 3.799.534 απείχαν (39%)! Στις βουλευτικές του 2009 το ποσοστό ήταν 2,6% και στις ευρωεκλογές του 2009 2,5% , δηλαδή σχεδόν 3 φορές επάνω έχουν πάει τα άκυρα και τα λευκά. Στις δημοτικές εκλογές μετρήθηκαν άκυρα και λευκά 327.529 5,4% (ή 3,3% από το σύνολο των εγγεγραμμένων) Και απείχαν 3.770.473 38,94% από το σύνολο των εγγεγραμμένων. Υπάρχει λοιπόν μία μεγάλη τάση του λευκού – άκυρου. Και η τεράστια τάση της αποχής.
Την ώρα που όλοι μετράνε τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου, εμείς μετράμε τις τάσεις και προσπαθούμε να υποθέσουμε τι μπορεί να σημαίνουν η αποχή και το άκυρο. Σύμφωνα με τα στοιχεία από την σελίδα της Ελευθεροτυπίας την Δευτέρα το βράδυ.

Πάμε 2ο γύρο!
Στις περιφερικές εκλογές μετρήθηκαν άκυρα και λευκά 540.588 9% (ή 5,5% από το σύνολο των εγγεγραμμένων)! Και 3.799.534 απείχαν (39%)! Στις βουλευτικές του 2009 το ποσοστό ήταν 2,6% και στις ευρωεκλογές του 2009 2,5%, δηλαδή σχεδόν 3 φορές επάνω έχουν πάει τα άκυρα και τα λευκά. Στις δημοτικές εκλογές μετρήθηκαν άκυρα και λευκά 327.529 5,4% (ή 3,3% από το σύνολο των εγγεγραμμένων). Και απείχαν 3.770.473 38,94% από το σύνολο των εγγεγραμμένων.Υπάρχει λοιπόν μία μεγάλη τάση του λευκού – άκυρου. Και η τεράστια τάση της αποχής.

Λευκό – άκυρο
Εδώ έχουμε μία καθαρή καταδίκη της κεντρικής εξουσίας από τα άκυρα και τα λευκά για τις περιφέρεις. Η τάση αυτή είναι λίγο μειωμένη για τους δήμους αλλά υπάρχει και εκεί εντονότερη από ποτέ. Υπάρχει σαφής διάκριση ανάμεσα στην απρόσιτη κεντρική εξουσία η οποία είναι εντελώς ξεκομμένη από τον πολίτη και στους δήμους όπου διατηρείτε ακόμα η αίσθηση ότι υπάρχει περισσότερη αμεσότητα και μία επαφή του πολίτη με τις δημοτικές αρχές. Άρα κατά βάση έχουμε να κάνουμε με πολίτες που πιθανός όλοι και ο κάθε ένας με τον τρόπο του χρειάζεται μία πιο προσιτή σε αυτούς λειτουργία της πολιτικής. Μια πολιτική στην οποία να έχει πρόσβαση . Όλοι αυτοί είναι σαν να λένε στις αποκομμένες ηγεσίες του σήμερα και του χθες, στις νομαρχίες, στα υπουργεία και γενικός στα, απομακρυσμένα θα έλεγα, αξιώματα!

Αποχή
Η άλλη τάση και ο μεγάλος νικητής των εκλογών, η αποχή δεν θα μπορούσε πιο ξεκάθαρα να υποδηλώσει την άρνηση συμμετοχής στην δημοκρατία των αποκλεισμένων, μία δημοκρατία που λόγω του ότι είναι απρόσιτη, τριάμισι και εκατομμύρια έλληνες θεωρούν μάταιη την συμμετοχή τους σε αυτή.

Οι δύο τάσεις μαζί
Είμαστε μάρτυρες δύο τάσεων ενός μελλοντικού συνασπισμού που θα μετασχηματίσει το πολιτικό μας σύστημα, σε κάτι καλύτερο ελπίζω.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube