Weather Icon
Γενικά θέματα 9 Νοεμβρίου 2010

Γαλλία –Τουρκία… αφρικανική συμμαχία

Τη σύναψη εμπορικής συμμαχίας με στόχο την από κοινού αξιοποίηση προσκλήσεων ενδιαφέροντος στην Αφρική και την καλύτερη αντιμετώπιση του κινεζικού ανταγωνισμού, πρότεινε η Γαλλία στην Τουρκία, ανακοίνωσε σήμερα ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Και πρόσθεσε: «Πρότεινα στους τούρκους φίλους μας να έχουμε κοινές αποστολές, η Τουρκία η Γαλλία, η Τουρκία και η Αγγλία, στην Αφρική, όπου ο ανταγωνισμός είναι τέτοιος, ώστε συχνά οι Κινέζοι είναι εκείνοι που κερδίζουν τις όποιες προσκλήσεις ενδιαφέροντος. Αν βαδίσουμε με τις μεγάλες τουρκικές εταιρίες θα είμαστε περισσότερο αποτελεσματικοί στη Β.Αφρική, στην Αφρική, στην κεντρική Ασία και τη Μέση Ανατολή. Επίσης, θα αποφύγουμε την κατατρόπωσή μας από τους κινέζους στην Αφρική», και υπογράμμισε ότι «το 2007, υπήρχαν επτά τουρκικές πρεσβείες στην Αφρική, στα τέλη του έτους, θα υπάρχουν 32».
http://www.sigmalive.com/news/international/324275

$(document).ready(function() {
var cbstamp = Math.random();
var target = null;
if( $(‘#article-inner-content p’).length > 1 ){
target = $(‘#article-inner-content p:first’);
}
else if( $(‘#article-inner-content br’).length > 1 ){
target = $(‘#article-inner-content br:first’);
}
else{
target = $(‘#article-inner-content’);
}
target.after(“

“);
});

«Η Τουρκία διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο σε ολόκληρο τον κόσμο, τα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή και πέραν αυτής», δήλωσε ο Μπερνάρ Κουσνέρ, κατά τη διάρκεια συζήτησης του προϋπολογισμού στην Εθνοσυνέλευση.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube