Weather Icon
Γενικά θέματα 10 Νοεμβρίου 2010

Ο γελωτοποιός που τσάκισε τον Καβαλιέρε Σόου µε τον Μπενίνι έκανε ρεκόρ τηλεθέασης

Αυτή τη φορά η Ιταλία δεν στήθηκε στις τηλεοράσεις για να παρακολουθήσει κάποιον αγώνα ποδοσφαίρου ή ακόµη ένα σόου µε πολλή µουσική και πολλά κορίτσια. Η RAI 3 φιλοξενούσε έναν συγγραφέα προγραµµένο από τη Μαφία, τον καλύτερο κωµικό της χώρας και έναν οµοφυλόφιλο πολιτικό.

Η «άλλη Ιταλία» πήρε τη ρεβάνς στηντηλεόραση, προνοµιακόπεδίοτου ιταλού πρωθυπουργού και µεγιστάνα των µέσων ενηµέρωσης. Ο Ροµπέρτο Σαβιάνο, συγγραφέας του µπεστ σέλερ «Γόµορρα», ήταν µαζί µε τον δηµοσιογράφο Φάµπιο Φάτσιο ο οικοδεσπότης της εκποµπής «Vieni via coneme» («Ελα να φύγουµε µαζί») πουµεταδόθηκε το βράδυ της ∆ευτέρας από το τρίτο κανάλι της ιταλικής δηµόσιας τηλεόρασης. Ο Ροµπέρτο Μπενίνι, βραβευµένος µε Οσκαρ ηθοποιός και σκηνοθέτης, ήταν ο φιλοξενούµενος που επιφύλαξε µια δριµεία σατιρικήεπίθεση στον ΣίλβιοΜπερλουσκόνι.


Ο ένας ήταν απολύτως σοβαρός µιλώντας στην αρχή της εκποµπής. Ο άλλος άφησε το χιούµορ του και το ιδιαίτερο στυλ του να οδηγήσουν την παρλάτα του στον στόχο της. Ο Σαβιάνο µίλησε για τον «µηχανισµό της λάσπης» που επιστρατεύεται κάθε φορά για να δυσφηµισθεί ένα πρόσωπο. «Η δηµοκρατία κινδυνεύει κυριολεκτικά. Και κινδυνεύει στο µέτρο που εάν σταθείς απέναντι σε αυτήν την κυβέρνηση αυτό που σε περιµένει είναι µια επίθεση από τον µηχανισµό της λάσπης» εξηγεί στο κοινό ο Σαβιάνο. «Σκοπός αυτού του µηχανισµούείναι να φαινόµαστε όλοι ίδιοι. Αυτό που πρέπει να υπογραµµίσουµε είναι οι διαφορές µας».

Ο Ροµπέρτο Μπενίνι αφιέρωσε τον χρόνο του στην επικαιρότητα: τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι που δηλώνει ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί, τη Ρούµπι την οποία ο ιταλός πρωθυπουργός έσπευσε να γλιτώσει από τηναστυνοµία διαβεβαιώνοντας τους αστυνοµικούς στο αστυνοµικό τµήµα του Μιλάνου ότι η 17χρονη Μαροκινή είναι εγγονή του αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουµπάρακ, τον ισχυρισµό του ότι πίσω από τις αποκαλύψεις της Ρούµπι για τις συναντήσεις τους και στη συνέχεια της συνοδού πολυτελείας Νάντια Μακρί βρίσκεται η Μαφία.
ΝΕΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube