Weather Icon
Γενικά θέματα 6 Νοεμβρίου 2010

Παράνομο «φακέλωμα» πολιτών και στη Δανία από την αμερικανική πρεσβεία

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κοπεγχάγη παρακολουθούσε παράνομα τους ανθρώπους που ινούνταν γύρω από το κτίριο της στην πρωτεύουσα της Δανίας, όπως μετέδωσε ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός TV2, δύο ημέρες μετά την αποκάλυψη μιας παρόμοιας υπόθεσης στη Νορβηγία. Μία ομάδα τουλάχιστον 14 ατόμων που έχουν σχέση με τη διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ, επόπτευε την περιοχή γύρω από την πρεσβεία 24 ώρες το 24ωρο, δήλωσε στο TV2, ένας άνδρας, ο οποίος παρουσιάστηκε ως πρώην μέλος αυτής της ομάδας, χωρίς όμως να αποκαλύψει το όνομα του.

Δεν διευκρινίστηκε αν η παρακολούθηση αυτή συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Η μονάδα είχε δημιουργήσει φακέλους για τους κατοίκους της Κοπεγχάγη και παρακολουθούσε ειδικά άτομα που θεωρούσε «ύποπτα» στην περιοχή της πρεσβείας, ανέφερε η ίδια πηγή. Η αμερικανική πρεσβεία στην Δανία αρνήθηκε να σχολιάσει τους ισχυρισμούς αυτούς. Τέτοιου είδους δράσεις είναι παράνομες στη Δανία, εάν προηγουμένως δεν έχουν εγκριθεί από τις εθνικές αρχές.http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=9&artid=65823

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube