Γενικά θέματα 4 Νοεμβρίου 2010

Υπέρ του απευθείας εμπορίου το Κόμμα των Πρασίνων

Υπέρ του απευθείας εμπορίου το Κόμμα των Πρασίνων
O Daniel Cohn-Bendit ως ένας εκ των προέδρων της Ομάδας των Πρασίνων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κρατά ένα πλακάτ που λέει «ναι» κατά τη διάρκεια ψηφοφορίας για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, 15 Δεκέμβρη 2004. [Reuters]

ΣΥΝΕΔΡΙΟ πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη με τη συμμετοχή μελών του Κόμματος των Πρασίνων, εκπροσώπων κομμάτων και μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας με θέμα «Πέντε χρόνια διαπραγματεύσεων και προοπτικές σχέσεων ΤουρκίαςΕ.Ε.», ασχολήθηκε και με το Κυπριακό. Συνοπτικά επισημαίνονται τα ακόλουθα στα συμπεράσματα:


Τo Κόμμα των Πρασίνων – στηρίζει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας προς την Ε.Ε.
-κάνει λόγο για οικονομικό θαύμα στην Τουρκία, τη στιγμή που οι περισσότερες χώρες της Ε.Ε. βρίσκονται αντιμέτωπες με την οικονομική κρίση -υπογραμμίζει τη σημασία της Τουρκίας ως γέφυρας μεταξύ Δύσης και Ανατολής -τονίζει ότι βασικότατο εμπόδιο για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. αποτελεί το Κυπριακό.

Αυτή τη στιγμή το Κυπριακό βρίσκεται σε αδιέξοδο. Η «ΤΔΒΚ» παραμένει απομονωμένη ενώ η Τουρκία αρνείται να ανοίξει τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της, προκαλώντας με τον τρόπο αυτό το πάγωμα αρκετών κεφαλαίων. Σύμφωνα με την Ηelene Flautre, μέλος των Πρασίνων και συμπρόεδρο της Κοινής Επιτροπής Τουρκίας-Ε.Ε. του Κοινοβουλίου, το Κυπριακό θα επιλυθεί όταν οι Ευρωπαίοι αντιληφθούν ότι το μέλλον τους είναι συνδεδεμένο με την Τουρκία. Από την πλευρά του ο Cohn Βenditδήλωσε ότι το Κόμμα των Πρασίνων τάσσεται υπέρ του απευθείας εμπορίου και δεσμεύθηκε να προωθήσει το θέμα στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα.

Τασσόμαστε υπέρ του απευθείας εμπορίου και υπέρ του ανοίγματος των λιμανιών στο νησί. Η Τουρκία από την πλευρά της θα πρέπει να μειώσει τον αριθμό των στρατιωτών στο νησί», δήλωσε, προσθέτοντας ότι και η Τουρκία πρέπει να ανοίξει τα λιμάνια της.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube