Weather Icon
Γενικά θέματα 3 Νοεμβρίου 2010

Οι επιδόσεις των ομογενών στις εκλογές στις ΗΠΑ

Ο Αλέξης Γιαννούλιας ηττήθηκε στις χθεσινές εκλογές. Ο 34χρονος Ελληνοαμερικανός πολιτικός, ο οποίος διεκδικούσε στην πολιτεία του Ιλινόι, τη θέση που κατείχε στη Γερουσία ο Μπαράκ Ομπάμα, έχασε από τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του, Μαρκ Κιρκ, με διαφορά μόνο 2%.


Μεγαλύτερη ήταν η ήττα στην Φλόριντα του, κυπριακής καταγωγής, Τσάρλι Κριστ, ο οποίος ως ανεξάρτητος διεκδικούσε θέση στη Γερουσία. Πριν τέσσερα χρόνια, ο κ. Κριστ είχε εκλεγεί κυβερνήτης της πολιτείας του με το Ρεπουμπλικανικό κόμμα.

Στις χθεσινές εκλογές διεκδίκησαν θέσεις στην ομοσπονδιακή Βουλή, δέκα Ελληνοαμερικανοί. Την επανεκλογή τους εξασφάλισαν οι: Τζον Σαρμπάνης (Δημοκρατικός, Μέριλαντ) και Γκας Μπιλιράκης (Ρεπουμπλικανός, Φλόριντα), καθώς και η Νίκη Τσόγκα (Δημοκρατική, Μασαχουσέτη), σύζυγός του αείμνηστου γερουσιαστή Πολ Τσόγκα. Επίσης, στη Νεβάδα εκλέγεται η Σέλι Μπέρκλεϊ (Δημοκρατική), ενώ στην ίδια πολιτεία φαίνεται να αποτυγχάνει η Ντίνα Τάιτους (Δημοκρατική).

Δεν επανεκλέγονται οι: Σούζα Κοσμά (Δημοκρατική, Φλόριντα) και ο Ζακ Σπέις (Δημοκρατικός, Οχάιο). Οι υπόλοιποι που έθεσαν υποψηφιότητα δεν τα κατάφεραν να εκλεγούν όπως η Ντίνα Τάιτους (Δημοκρατική, Νεβάδα) και ο Ντιν Σκόντρας (Ρεπουμπλικανός, Μέιν).

Στην ομοσπονδιακή Βουλή επανεξελέγη η Δημοκρατική Κάρολι Μαλόνι (δεν είναι ελληνικής καταγωγής), η οποία είναι η πρόεδρος του “Ελληνικού Συνδέσμου” στο Κογκρέσο και θέτει υποψηφιότητα στην Αστόρια, όπου ζουν δεκάδες χιλιάδες ομογενείς.

Στη Νέα Υόρκη, ο ομογενής Ρεπουμπλικανός, Χάρι Ουίλσον, έχασε στην αναμέτρηση για τη θέση του οικονομικού ελεγκτή της πολιτείας.

Στην πολιτειακή Γερουσία της Νέας Υόρκης επανεκλέχθηκε ο Ρεπουμπλικανός Ντιν Σκέλος, από περιοχή του Λογνκ Άιλαντ.

Ο Δημοκρατικός Μιχάλης Γιάνναρης, μετά από δεκάχρονη υπηρεσία στην πολιτειακή Βουλή, εξελέγη στην πολιτειακή Γερουσία, εκπροσωπώντας την περιοχή της Αστόριας. Τη θέση του κ. Γιάνναρη στην πολιτειακή Βουλή καταλαμβάνει η 32χρονη Ελληνοαμερικανίδα Αραβέλλα Σιμωτά, η οποία είναι η πρώτη γυναίκα ελληνικής καταγωγής που εκλέγεται στην πολιτειακή Βουλή της Νέας Υόρκης.
EΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube