Weather Icon
Ηνωμένο Βασίλειο , Κίνα 10 Νοεμβρίου 2010

Συμφωνίες 2,7 δισ. δολαρίων μεταξύ Κίνας – Βρετανίας

Στην υπογραφή επιχειρηματικών και οικονομικών συμφωνιών ύψους 2,7 δισ. δολαρίων προέβησαν ο πρόεδρος της Κίνας Χου Ζιντάο και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, ενώ σήμερα συζήτησαν και την προοπτική ¨διεύρυνσης” της διμερούς συνεργασίας των χωρών τους


Κινεζικά ΜΜΕ φέρουν τον Κάμερον να είπε στον Κινέζο πρόεδρο ότι η κυβέρνηση της Βρετανίας δίνει ιδιαίτερη σημασία στον “διάλογο για όλα τα θέματα” με την Κίνα.

Η μεγαλύτερη συμφωνία που συνήφθη ήταν αυτή ανάμεσα στη Rolls-Royce Group Plc και την China Southern Airlines για την προμήθεια 16 κινητήρων αεροσκαφών, συντήρηση και συστήματα αποτελεσματικής διαχείρισης καυσίμων, έναντι 1,2 δις δολαρίων. Η συμφωνία προβλήθηκε ως “πράσινη” διμερής συνεργασία για την μείωση των εκπομπών αερίων που προκαλούν την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη βρετανική διπλωματική αποστολή στην Κίνα, ενώ τον Βρετανό πρωθυπουργό συνοδεύουν 50 επιχειρηματίες.

Η επίσκεψη Κάμερον στην Κίνα ολοκληρώνεται σήμερα με το Βρετανό πρωθυπουργό να μεταβαίνει στη Σεούλ της Νότιας Κορέας για τη σύνοδο κορυφής του G20.

Ο Κάμερον αναμενόταν να θέσει το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με “μετρημένο τρόπο”, δήλωσαν βρετανοί αξιωματούχοι.

Η Βρετανία είναι από τους μεγαλύτερους επενδυτές μεταξύ των χωρών-μελών της Ε.Ε. στην Κίνα, με επενδύσεις που ξεπερνούν τα 10 δισ. στερλίνες. Το διμερές εμπόριο έφθασε τα 32 δισ. λίρες, με τις Βρετανικές εξαγωγές στα 7,7 δισ.
http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.article&id=222073

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube