Weather Icon
Ισραήλ , Παλαιστίνη 9 Νοεμβρίου 2010

Ακόμη 1.300 εβραϊκά σπίτια στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ

O ισραηλινός δήμος της Ιερουσαλήμ ενέκρινε την κατασκευή πάνω από 1300 νέων εβραϊκών οικιών στον ανατολικό τομέα της Ιερής πόλης , που κατοικείται στην πλειοψηφία του από Παλαιστίνιους.


Το κίνημα κατά του εποικισμού “Ειρήνη σήμερα” χαρακτηρίζει την απόφαση του ισραηλινού δήμου – απόφαση που ελήφθη ενόσω ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου βρίσκεται στις ΗΠΑ – ως μια “μεγάλη προβοκάτσια”.

Η εκπρόσωπος του κινήματος, Χαγκίτ Οφράν δήλωσε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των νέων οικιών θα αναγερθεί στο προάστιο Χαρ Χόμα όπου ήδη κατοικούν πάνω από επτά χιλιάδες Εβραίοι.

Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Οκτωβρίου το ισραηλινό υπουργείο Οικοδόμησης ζήτησε προσφορές για την κατασκευή 238 νέων εβραϊκών οικιών σε δύο άλλα προάστια της ανατολικής Ιερουσαλήμ στο Ραμότ και στο Πισγκάτ Ζέεφ, σύμφωνα με τα ισραηλινά MME.

Ο Παλαιστίνιος διαπραγματευτής, Σαέμπ Ερεκάτ κατηγόρησε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ότι “είναι αποφασισμένος να καταστρέψει τις διαπραγματεύσεις” μετά την έγκριση από την κυβέρνησή του, του σχεδίου για το εποικιστικό πρόγραμμα στην ανατολική Ιερουσαλήμ.

“Ελπίζαμε ότι ο Νετανιάχου θα σταματούσε τον εποικισμό και θα επέστρεφε στις διαπραγματεύσεις αλλά είναι ξεκάθαρο σε εμάς, ότι ο Νετανιάχου είναι αποφασισμένος να καταστρέψει τις διαπραγματεύσεις. Έχει κλείσει όλες τις πόρτες του διαλόγου και τον θεωρούμε υπεύθυνο για την καταστροφή του διαλόγου”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Παλαιστίνιος διπλωμάτης.

Οι ΗΠΑ εξέφρασαν την βαθύτατη ανησυχία, με βάση ανακοίνωση του Φίλιπ Κρόουλι, εκπροσώπου της επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Χίλαρι Κλίντον. “Είμαστε βαθύτατα ενοχλημένοι και ανήσυχοι από την ανακοίνωση των σχεδίων αυτών στην ανατολική Ιερουσαλήμ”, ανέφερε ο κ. Κρόουλι.

Η απόφαση αυτή είναι “αντιπαραγωγική όσον αφορά τις προσπάθειές μας για επανέναρξη των άμεσων συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών”, πρόσθεσε.

Το ζήτημα αυτό θα συζητηθεί από την αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον κατά τη συνάντησή της με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου που θα γίνει την Πέμπτη στη Νέα Υόρκη.
http://www.nooz.gr/world/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube