Weather Icon
Εκλογές 2010 8 Νοεμβρίου 2010

Ποιοι προηγούνται στις 13 περιφέρειες


Σε ιστορικά υψηλά η αποχή

Στις 00.50 της Δευτέρας 8 Νοεμβρίου η εξέλιξη των αποτελεσμάτων για τις 13 Περιφέρειες είχε ως εξής:
Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προηγείται ο Γ.Παυλίδης με 41,6% υποστηριζόμενος από τη ΝΔ και ακολουθεί ο Α. Γιαννακίδης με 41,3% υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ
Στην Περιφέρεια Αττικής προηγείται ο Γ. Σγουρός υποστηριζόμενος από το
ΠΑΣΟΚ με 24% και ακολουθεί ο Β. Κικίλιας με 20,4% υποστηριζόμενος από τη ΝΔ.
Στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου προηγείται ο Π.Βογιατζής υποστηριζόμενος από τη ΝΔ με 38,3% και ακολουθεί ο Α. Γιακαλής υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ με 36,6%.
Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προηγείται ο Α. Κατσιφάρας με 43,6% υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ και ακολουθεί ο Γ.Παπαναστασίου με 26,5% υποστηριζόμενος από τη ΝΔ.
Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας προηγείται ο Γ. Δάκης υποστηριζόμενος από τη ΝΔ με ποσοστό 45,6% και ακολουθεί ο Παπαϊορδανίδης Ι. υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ με 39,1%.
Στην Περιφέρεια Ηπείρου προηγείται ο Καχριμάνης Α. υποστηριζόμενος από τη ΝΔ με 45,1% και ακολουθεί ο Αργύρης Ευ. υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ με 38,2%.
Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας προηγείται ο Κ. Αγοραστός υποστηριζόμενος από τη ΝΔ με 38,6% και ακολουθεί ο Α. Παπατόλιας υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ με 34,1%.
Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων προηγείται ο Σπυρ. Σπύρου υποστηριζόμενος από τη ΝΔ με 29,1% και ακολουθεί ο Η. Μπεριάτος υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ με 26,6%.
Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προηγείται ο Π. Ψωμιάδης υποστηριζόμενος από τη ΝΔ με 43,5% και ακολουθεί ο Μ. Μπόλαρης υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ με 31%.
Στην Περιφέρεια Κρήτης προηγείται ο Στ. Αρναουτάκης υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ με 49,3% και ακολουθεί ο Γιαννουλάκης Δ. με 18,7%.
Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προηγείται ο Ι. Μαχαιρίδης υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ με 50,3% και ακολουθεί ο Χ. Κόκκινος υποστηριζόμενος από τη ΝΔ με 31,7%.
Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου προηγείται ο Π. Τατούλης υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ με 42,3% και ακολουθεί ο Δ. Δράκος υποστηριζόμενος από τη ΝΔ με 40,5%.
Τέλος, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προηγείται ο Περγαντάς Κ. υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ με 39,6% και ακολουθεί ο Χειμάρας Α. υποστηριζόμενος από τη ΝΔ με 35,6%.

Πρωταγωνίστρια η αποχή
Η αποχή για μία ακόμη φορά είναι η πρωταγωνίστρια σε μία εκλογική αναμέτρηση – έστω και αυτοδιοικητική, καθώς σύμφωνα με τα αποτελέσματα, που έχουν ενσωματωθεί (40%), τέσσερις στους δέκα ψηφοφόρους προτίμησαν να καθίσουν στο σπίτι ή να βγουν για βόλτα με δεδομένη και την καλοκαιρία. Επιπλέον, χαρακτηριστική είναι και η εμφάνιση του λευκού και του άκυρου.
Έτσι, σύμφωνα με το 40% των αποτελεσμάτων για τις περιφέρειες, η αποχή έφτασε το 40,02%, ενώ το λευκό και άκυρο συγκέντρωσαν 9%. Αντιστοίχως το ποσοστό αποχής για τις δημοτικές εκλογές ξεπέρασε για λίγο αυτό των περιφερειακών εκλογών φτάνοντας το 40,5%, ενώ λευκά και άκυρα εδώ συγκέντρωσαν 5,37%.
Στους πέντε μεγαλύτερους δήμους, η αποχή ήταν: Στην Αθήνα 58%, στη Θεσσαλονίκη 46,9%, στον Πειραιά 56,5%, στην Πάτρα 39,4% και στο Ηράκλειο Κρήτης 36,3%.
Στο σύνολο της επικράτειας και σύμφωνα με τα έως τώρα αποτελέσματα η μεγαλύτερη αποχή (πάνω από 60 τοις εκατό) σημειώθηκε στις Πρέσπες με ποσοστό 76,15%, ενώ ακολουθεί η Νίσηρος με 75%, ο ’γιος Ευστράτιος με 73%, η Ιθάκη με 68,48%, η Λήμνος με 67,77%, τα Κύθηρα με 65,81%, η Σύμη με 65,56%, Σέρβια-Βελβεντός με 63,75% και η Φλώρινα με 61%.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube