Weather Icon

Τα πυρηνικά τρομάζουν την MI6 περισσότερο από την τρομοκρατία

Τα πυρηνικά τρομάζουν την MI6 περισσότερο από την τρομοκρατία

Ο κίνδυνος από τη διάδοση των πυρηνικών όπλων είναι μεγαλύτερος από εκείνο της τρομοκρατίας, τόνισε ο επικεφαλής της M16 Τζον Σόουερς. Προεδοποίησε τους συμπολίτες του ότι οι τρομοκράτες μπορούν μεν να χτυπήσουν ξανά τη Δύση «με τεράστιο ανθρώπινο κόστος», αλλά η απόκτηση πυρηνικών όπλων από ένα κράτος όπως το Ιράν θα άλλαζε την ισορροπία δυνάμεων και θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα μέλλον ζοφερό.
“Το ανθρώπινο κόστος θα είναι τεράστιο. Όμως η χώρα μας, το δημοκρατικό μας σύστημα, δεν θα πέσει από μια τυπική τρομοκρατική επίθεση”, είπε. “Οι κίνδυνοι από τη διάδοση των πυρηνικών όπλων και των χημικών και βιολογικών όπλων είναι ευρύτεροι. Κάτι τέτοιο μπορεί να αλλάξει όλη την ισορροπία δυνάμεων σε μια περιοχή”, πρόσθεσε.

Ο Τζ. Σόουερς πρότεινε κοινές επιχειρήσεις των υπηρεσιών πληροφοριών, οι οποίες θα καθυστερήσουν την απόκτηση πυρηνικών όπλων από την Τεχεράνη. Όπως είπε, έτσι θα δοθεί πίστωση χρόνου για να βρεθεί διπλωματική λύση στο ζήτημα.

Άφησε αιχμές και για την ποιότητα των πληροφοριών που οδήγησαν στην εισβολή του Ιράκ, λέγοντας πως έδειξαν τόσο στους πολιτικούς όσο και στους αξιωματούχους”πόσο σημαντικό είναι να αξιολογούνται αυστηρά οι πηγές τους.

Η ομιλία του Σοούερς ήταν η πρώτη στην ιστορία εν ενεργεία επικεφαλής της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών.
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=218077

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube