Weather Icon
Ιράν , Συρία 3 Οκτωβρίου 2010

Ενίσχυση του αντι-ισραηλινού άξονα επιθυμούν Συρία και Ιράν

Ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ και ο Σύρος ομόλογός του Μπασάρ αλ Άσαντ ευχήθηκαν σήμερα την «ενίσχυση» του Άξονα Δαμασκού -Τεχεράνη για την προώθηση της ειρήνης στη Μέση Ανατολή, τονίζεται σε ανακοινωθέν της ιρανικής προεδρίας μετά το πέρας των συνομιλιών των δύο ηγετών στην Τεχεράνη.
Οι δύο πρόεδροι επέκριναν κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους την ειρηνευτική διαδικασία μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων που πασχίζει να διασώσει η Ουάσιγκτον, τονίζεται στο ανακοινωθέν.
Ο Άσαντ τονίζει πως «τίποτε δεν έχει μεταβληθεί στην ειρηνευτική διαδικασία, η οποία αποκλειστικά γίνεται για να εξασφαλίσει στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα μία υποστήριξη στο εσωτερικό των ΗΠΑ ».
Απηχώντας την ίδια προσέγγιση, ο Αχμαντινετζάντ τόνισε πως «το αμερικανικό προσωπείο κατέρρευσε, αποκαλύπτοντας τη φύση του σιωνιστικού καθεστώτος» και πρόσθεσε πως η «τωρινή κατάσταση είναι ευνοϊκή για τα συμφέροντα των χωρών της περιοχής», καλώντας σε «ενίσχυση του μετώπου αντίστασης κατά του Ισραήλ», ιδίως μεταξύ του Ιράν και της Συρίας, «το οποίο θα διαβουκολήσει και τις άλλες χώρες να ενταχθούν και να βοηθήσουν να παγιωθεί η ειρήνη στην περιοχή».
Η επίσκεψη του Άσαντ θα επιτρέψει στις δύο πλευρές να υπογράψουν συμφωνίες για την απελευθέρωση των διμερών εμπορικών συναλλαγών και για τη δημιουργία μίας κοινής εμπορικής τράπεζας, αλλά και να «παγιώσουν το μέτωπο αντίστασης» στο Ισραήλ, τονίζεται στο ανακοινωθέν της κρατικής τηλεόρασης του Ιράν.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube