Γενικά θέματα 6 Οκτωβρίου 2010

Τουρκία, το τελευταίο βάρβαρο-φασιστικό κράτος στον κόσμο

Καταγγελία των προτεσταντών στην Τουρκία
Οι προτεστάντες της Τουρκίας καταγγέλλουν τις διακρίσεις που υφίστανται από το κράτος.
Η προτεσταντική κοινότητα της Τουρκίας που διαθέτει από 3.000 έως 3.500 πιστούς έδωσε στην δημοσιότητα σήμερα μία αναφορά με την οποία κατηγορεί το τουρκικό κράτος ότι κάνει διακρίσεις εις βάρος της και παραμένει αδρανές μπροστά στο αντιχριστιανικό μίσος.
«Η προτεσταντική κοινότητα έχει πάρει την ταμπέλα της ιεραποστολικής εδώ και είκοσι χρόνια, μία δραστηριότητα που έχει γίνει αντιληπτή από το κοινό ως σοβαρή απειλή για το έθνος», σημειώνεται στο έγγραφο που δημοσιεύθηκε από την Ένωση των Προτεσταντικών Εκκλησιών.
«Δεν είναι ασυνήθιστο για τα μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία να περιγράφουν τους προτεστάντες ως παράνομους και να τους μετατρέπουν σε αντικείμενα μίσους. Δεν είναι τυχαίο ότι οι φυσικές επιθέσεις κατά των προτεσταντών σχεδόν πάντα ακολουθούν αυτά τα αρνητικά άρθρα», προσθέτουν οι συντάκτες της αναφοράς.
Η έκθεση εξετάζει επίσης τα προβλήματα που τίθενται από την διδασκαλία της θρησκείας, με έμφαση στο Ισλάμ στο σχολείο, σημειώνοντας ότι τα παιδιά αντιμετωπίζουν την περιθωριοποίηση, χλευασμούς και προσβολές.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube