REAL TIME |

Weather Icon

«Φράγμα» στην είσοδο λαθρομεταναστών στον ποταμό Έβρο

Στην άμεση ενίσχυση των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο για την ανάσχεση του αυξημένου κύματος παράνομα εισερχομένων μεταναστών από την Τουρκία προχωρούν οι Ένοπλες Δυνάμεις και η ΕΛ.ΑΣ., καθώς κάθε ημέρα εισέρχονται από εκεί στο ελληνικό έδαφος 250- 300 άτομα κατά μέσο όρο.

Η λήψη των πρόσθετων μέτρων φύλαξης στον Έβρο κατέστη αναγκαία καθώς, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, το «φράγμα» που στήθηκε στο Αιγαίο με την συνδρομή και των μέσων της FRONTEX -του ευρωπαϊκού Οργανισμού για τον Έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε.- έκλεισε την θαλάσσια πύλη εισόδου με αποτέλεσμα να «πλημμυρίσει» σταδιακά ο Έβρος από λαθρομετανάστες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αρμοδίων, ο αριθμός των εισερχομένων από τα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα έχει κατά τους τελευταίους μήνες υπερτριπλασιαστεί σε σχέση με το περασμένο έτος, ενώ κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι η Ελλάδα δέχεται στα σύνορά της την πίεση από το 80% των παράνομων λαθρομεταναστών ολόκληρης της Ευρώπης…

Παράρτημα FRONTEX στον Πειραιά

Η Αθήνα, που βλέπει το πρόβλημα να διογκώνεται, έχει ενημερώσει σχετικά την Ε.Ε. – μάλιστα το θέμα έθεσε πρόσφατα και ο Πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, στην Επίτροπο κ. Σεσίλια Μάλστρομ, η οποία κατά την επίσκεψη της στην Αθήνα συζήτησε για τη λαθρομετανάστευση και με τους Χρ. Παπουτσή, Λούκα Κατσέλη και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Στόχος της κυβέρνησης, που εξασφάλισε την συνέχιση της επιχείρησης «Ποσειδών» της FRONTEX στο Αιγαίο και το 2011, είναι να επεκταθεί η παρουσία του Οργανισμού με παρατηρητές κ.λπ. και στον Έβρο.

Η προώθηση του σχετικού αιτήματος εκτιμάται ότι καθίσταται ευκολότερη μετά την απόφαση της FRONTEX να δημιουργήσει παράρτημα στον Πειραιά. Τα εγκαίνια του Επιτελείου έγιναν σήμερα από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρ Παπουτσή.

Εξειδίκευση μέτρων
Η εξειδίκευση των μέτρων που αποφασίστηκαν χθες σε σύσκεψη στο Πεντάγωνο με την συμμετοχή των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ πτεράρχου Γιάννη Γιάγκου, ΓΕΣ αντιστράτηγου Φραγκούλη Φράγκου και ΕΛΑΣ αντιστράτηγου Λεύτερη Οικονόμου θα γίνει τις επόμενες μέρες από κοινή επιτελική ομάδα του στρατού και της αστυνομίας.

Όπως λένε αρμόδιες πηγές η επεξεργασία θέλει ιδιαίτερη προσοχή διότι υπεισέρχονται και άλλες παράμετροι, ενώ στα δεδομένα περιλαμβάνεται και το έντονο ενδιαφέρον που δείχνουν υπηρεσίες του ΟΗΕ για ανθρωπιστικής φύσεως θέματα.
ΝΕΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube