Weather Icon
Αλβανία , Γενικά θέματα 19 Οκτωβρίου 2010

Πύλη εισόδου πλαστών χαρτονομισμάτων η Αλβανία

«Πύλη» εισόδου πλαστών χαρτονομισμάτων ευρώ, αποτελεί η Αλβανία, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός Εσωτερικών της βαλκανικής αυτής χώρας, Λούλζιμ Μπάσα, στη διάρκεια του 8ου συνεδρίου για την προστασία των ευρώ, έναντι των πλαστογράφησης του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος, που πραγματοποιείται στα Τίρανα.

Απευθυνόμενος σε εκπροσώπους είκοσι χωρών που συμμετέχουν στις εργασίες του συνεδρίου με θέμα «Euro South East», ο κ. Μπάσα υπογράμμισε ότι από τις έρευνες που έχουν διενεργήσει οι αρμόδιες αρχές σε περιπτώσεις εισαγωγής πλαστών χαρτονομισμάτων ευρώ, προέκυψε ότι σ’ αυτές έχουν εμπλακεί πολίτες από την Αλβανία, το Μαυροβούνιο, την ΠΓΔΜ και το Κόσοβο.

Ο κ. Μπάσα διευκρίνισε ότι ουδέποτε υπήρξε περιστατικό παραχάραξης χαρτονομισμάτων ευρώ στην Αλβανία, μόνο «εισαγωγής» πλαστών ευρώ.

Ο ίδιος επανέλαβε την αποφασιστικότητα της αλβανικής κυβέρνησης να ενδυναμώσει, σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους, τα μέτρα προστασίας του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος και να οδηγήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης τους υπεύθυνους, για αυτή τη μορφή οικονομικού εγκλήματος.

Όπως είπε ο κ. Μπάσα, η πλαστογράφηση του ευρώ είναι ένα εγκληματικό φαινόμενο, που επηρεάζει, άμεσα, την οικονομική κατάσταση όχι μόνο στις χώρες-μέλη της ευρωζώνης, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube