Weather Icon
Γενικά θέματα 7 Οκτωβρίου 2010

Γαλλία: Οι «ταπεινώσεις» έφεραν τη παραίτηση του Κούσνερ τον Αύγουστο, σύμφωνα με δημοσίευμα

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ παραπονέθηκε ότι υποβάλλεται σε «ταπεινώσεις» από συμβούλους του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί σε μία επιστολή παραίτησης του που δημοσιεύεται σε γαλλικό περιοδικό. Αυτή η χειρόγραφη επιστολή έχει ημερομηνία 25 Αυγούστου.

Σε αυτήν ο Κουσνέρ αναφέρεται στην «αλλαγή κατεύθυνσης της ασφάλειας» της κυβέρνησης, που σημαδεύεται κυρίως από τις απελάσεις Ρομά, και «στο τέλος του ανοίγματος προς τα αριστερά που ήθελε να κάνει ο Σαρκοζί στην αρχή της θητείας του το 2007. Προς το παρόν δεν υπάρχουν σχόλια από το περιβάλλον του υπουργού γι’ αυτή την επιστολή που δημοσίευσε το περιοδικό «Nouvel Observateur».

Ο Σαρκοζί ετοιμάζεται να προχωρήσει σε ανασχηματισμό το φθινόπωρο και η μη ανανέωση της θητείας του Κουσνέρ στο υπουργείο Εξωτερικών θεωρείται πολύ πιθανή. Σύμφωνα με το «Nouvel Observateur» ο Κουσνέρ καταγγέλλει στην επιστολή παραίτησης του τις «ταπεινώσεις» που προέρχονται «από συμβούλους» του προέδρου. Από τα λεγόμενα του φωτογραφίζονται ο γενικός γραμματέας του προεδρικού μεγάρου Κλοντ Γκεάν και ο διπλωματικός σύμβουλος του Σαρκοζί Ζαν-Νταβίντ Λεβίτ.

Πριν δέκα ημέρες ο υπουργός Εξωτερικών είχε διαψεύσει με ανακοίνωσή του τις πληροφορίες του ραδιοσταθμού RTL, σύμφωνα με τις οποίες του είχαν αφαιρεθεί κάποιες αρμοδιότητες και είχε υποβάλλει επιστολή παραίτησης τον Αύγουστο.
http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=61500

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube