Weather Icon
Ισραήλ , Παλαιστίνη 5 Οκτωβρίου 2010

Βίντεο δείχνει Ισραηλινό να χορεύει περιπαικτικά γύρω από Παλαιστίνια

Ενα νέο βίντεο που δείχνει έναν Ισραηλινό στρατιώτη να χορεύει περιπαικτικά γύρω από μία νεαρή Παλαιστίνια κρατούμενη μεταδόθηκε τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη από την τηλεόραση του Ισραήλ.

Η μετάδοση αυτού του βίντεο από το τηλεοπτικό δίκτυο 10 έρχεται επτά εβδομάδες μετά το σάλο που είχαν προκαλέσει φωτογραφίες που είχε ανεβάσει στην προσωπική της σελίδα στο Facebook μία ισραηλινή πρώην οπλίτης, στις οποίες πόζαρε γελαστή δίπλα σε παλαιστίνιους κρατούμενους με δεμένα χέρια και μάτια.

Στο βίντεο εμφανίζεται ένας ισραηλινός στρατιώτης που φορά γυαλιά ηλίου και εκτελεί μία παρωδία ενός ανατολίτικου χορού γύρω από μία νεαρή γυναίκα που φοράει μαντίλα και ακουμπά σε έναν τοίχο με τα μάτια και τα χέρια δεμένα, ενώ από το βάθος ακούγεται μουσική και τα περιπαικτικά σχόλια των φίλων του στρατιώτη.

«Πρόκειται για μία απεχθή απεικόνιση της αρρωστημένης νοοτροπίας του κατακτητή. Δεν είναι μεμονωμένο επεισόδιο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Παλαιστινιακή Αρχή, υπογραμμίζοντας ότι τα νέα μέσα επιτρέπουν «να έρχεται στο φως η κουλτούρα εξευτελισμού των Παλαιστινίων».

Χαρακτηρίζοντας το βίντεο «βαθιά προσβλητικό για την αξιοπρέπεια των γυναικών», η ανακοίνωση προσθέτει ότι αυτές οι πράξεις «δεν θα σταματήσουν παρά με το τέλος της (ισραηλινής) κατοχής».

Ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε εσωτερική έρευνα έπειτα από αυτό το επεισόδιο, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

«Αυτό το βίντεο καταρρίπτει μία και καλή όλους τους ισραηλινούς μύθους, όπως αυτόν ότι ο στρατός μας είναι ο μοναδικός στρατός κατοχής στην ιστορία που δεν κακοποιεί σεξουαλικά τις γυναίκες του κατεχόμενου έθνους», γράφει στο ιστολόγιο του ο μπλόγκερ και αρθρογράφος Ντίμι Ρέιντερ.

Τον Αύγουστο ο ισραηλινός στρατός είχε καταδικάσει «την επονείδιστη συμπεριφορά της οπλίτου», που ανέβασε τις φωτογραφίες των παλαιστίνιων κρατουμένων στο Facebook, τονίζοντας πως αυτή έχει περαιώσει την στρατιωτική της θητεία από πέρυσι.

Η ίδια πάντως είχε δηλώσει: «Δεν καταλαβαίνω τι κακό έκανα. Δεν υπήρξε εκ μέρους μου άσκηση βίας, περιφρόνηση, δεν πρόσβαλα κανέναν».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube