Weather Icon

Φόβοι για κλιμάκωση των επεισοδίων στην πλατεία Αττικής

Φόβοι για κλιμάκωση των επεισοδίων στην πλατεία Αττικής

Φόβους για νέα επεισόδια απόψε στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα διατυπώνουν κάτοικοι μετά τις συμπλοκές, που σημειώθηκαν χθες τη νύχτα, με αποτέλεσμα πέντε άτομα να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

«Τα χθεσινοβραδινά επεισόδια του Αγίου Παντελεήμονα θα επαναληφθούν σήμερα στην πλατεία Αττικής, αν υπάρξει έστω και ένας Αφγανός», δηλώνει κάτοικος της περιοχής, που πρωτοστατεί στη συγκρότηση επιτροπής ανάλογης με αυτήν, που δραστηριοποιείται στον Αγ. Παντελεήμονα.

«Πρέπει να φτιάξουμε κι εμείς μια ομάδα για να προστατεύσουμε τη γειτονιά μας και τα σπίτια μας. Πολιτικά πρόσωπα δεν έρχονται για να πούμε τα παράπονά μας. Μόνο στις εκλογές μας θυμούνται. Τώρα στην ανάγκη μας δεν μας συμπαραστέκονται. Γι αυτό, αν έρθουν, θα τους υποδεχθούμε με τον τρόπο που τους αξίζει. Όχι με ντομάτες, διότι είναι ακριβές, αλλά με αβγά», λέει κάτοικος της περιοχής.

Άλλος κάτοικος, ο Σπύρος Γιαννάτος, εξηγεί: «Δεν έχουμε πρόβλημα με τους νόμιμους αλλοδαπούς. Έχουμε συγκεντρώσει 3.500 υπογραφές κατοίκων, που μας συμπαραστέκονται, και από αυτούς οι 584 είναι αλλοδαποί, Αλβανοί, Ρουμάνοι, Πολωνοί, Ρώσοι και από το Μπαγκλαντές. Πρόβλημα έχουμε μόνο με τους λαθρομετανάστες».

Οι κάτοικοι, πάντως, καταγγέλουν γενικότερη υποβάθμιση της περιοχής. Μέρα μεσημέρι, στην οδό Χέϋδεν, η πώληση ναρκωτικών από πολίτες της πρώην ΕΣΣΔ σε νεαρούς Ασιάτες, που εκλιπαρούν κρατώντας χαρτονίσματα των 20 ευρώ, είναι εμφανής.

«Γιατί δεν υπάρχουν αστυνομικοί με πολιτικά να τους αρπάξουν; Εμείς στα μαγαζιά ξέρουμε ποιοι είναι οι έμποροι. Αυτοί δεν ξέρουν;», ρωτάει το ΑΠΕ-ΜΠΕ εκνευρισμένος κάποιος καταστηματάρχης.

Παρακάτω, η ηλικιωμένη κυρία, που κάθεται μέσα στο παλαιομοδίτικο παντοπωλείο της, λέει με θλίψη: «Τους άκουγα χθες το βράδι. Μένω απέναντι από την εκκλησία στην Αχαρνών. Βγήκα στο μπαλκόνι και τους είδα. Δεν καταλάβαινα τι φώναζαν, αλλά ήταν αγριευτικοί. Μου θύμισαν εμφύλιο»…

Μεσήλικας μαγαζάτορας συμπληρώνει: «Έχουν σαν πρόσχημα τους μετανάστες για να προχωρήσουν μετά στους εργαζόμενους, που κάποια στιγμή δεν θα έχουν να φάνε. Δεν βλέπετε τι έχει γίνει με τους φορτηγατζήδες; Δεν έχουν όλοι από 30 φορτηγά ο καθένας. Αυτοί είναι λίγοι. Ξέρω από αυτούς, που μου μεταφέρουν τα εμπορεύματά μου. Είναι φτωχοί άνθρωποι, του μεροκάματου. Μοναδική τους περιουσία είναι το φορτηγό»…

«Ένα αίσθημα εγκλεισμού μας έχει καταλάβει όλους», λέει έντονα ανήσυχη κάτοικος τρίτης γενιάς στην πλατεία Βικτωρίας και προσθέτει: «Μαζεύονται εδώ οι ξένοι και δεν μπορούν να φύγουν. Τι θα γίνει; Στο τέλος θα φαγωθούμε μεταξύ μας».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube