Γενικά θέματα 16 Οκτωβρίου 2010

Γάλλοι βουλευτές ψαλιδίζουν κονδύλια για Τουρκία

ΣΤΗΝτροπολογία που κατέθεσαν Γάλλοι βουλευτές του κεντροδεξιού κόμματος με την οποία ζητούσαν η χώρα τους να μην καταβάλει τον επόμενο χρόνο το ποσό που οφείλει προς την Τουρκία ως βοήθεια προς την ένταξή της στην Ε.Ε., αναφέρεται δημοσίευμα της διαδικτυακής πύλης euroactivμε τίτλο «Βουλευτές της κεντροδεξιάς παράταξης της Γαλλίας θέλουν να μειώσουν τα κονδύλια της Ε.Ε. προς την Τουρκία».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Μonde – σημειώνει το δημοσίευμα – περίπου 50 βουλευτές από το κόμμα του προέδρου Σαρκοζί UΜΡ αντιτίθενται στη συμπερίληψη των λεγόμενων «προενταξιακών» κονδυλίων στον εθνικό προϋπολογισμό για το 2011.

Τα εν λόγω χρήματα χρησιμοποιούνται από την υποψήφια για ένταξη χώρα για τη χρηματοδότηση δημόσιων προγραμμάτων και πολιτικών που να αποσκοπούν στην ευθυγράμμιση της πολιτικής της με τα κράτημέλη, σε τομείς όπως αυτοί της υγείας, της εκπαίδευσης και των υποδομών.

Ειδικότερα, για την περίοδο 2007-2013, έχουν προϋπολογιστεί 900 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων η Γαλλία πρέπει να καταβάλει τα 127.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube