Weather Icon
Ευρωπαϊκή Ένωση , Ισλάμ 12 Οκτωβρίου 2010

Σκοτεινό «αστέρι» στην Ευρώπη

Σκοτεινό «αστέρι» στην Ευρώπη

Την κατασκευασμένη προπαγάνδα περί απειλής του «ριζοσπαστικού Ισλάμ» από χέρια έμπειρων «τεχνιτών», όπως οι Τζον Μπόλτον, Ντάνιελ Πάιπς, Ντέιβιντ Χόροβιτς, Ρόμπερτ Σπένσερ και Παμ Γκέλερ, που εν πολλοίς ενορχήστρωσαν το θεωρητικό υπόβαθρο των πρόσφατων πολέμων των ΗΠΑ σε Ιράκ και Αφγανιστάν, θυμίζει ο Τόνι Καρταλούτσι στο blog Land Destroyer. Με αφορμή τη δίκη του λαϊκιστή ακροδεξιού βουλευτή Γκέερτ Γουίλντερς, που άρχισε την περασμένη εβδομάδα στο Άμστερνταμ, ο Καρταλούτσι εξηγεί γιατί ο συγκεκριμένος Ευρωπαίος είναι το νέο αστέρι σκοτεινών κύκλων στο σκηνικό της παγκοσμιοποίησης.
Επιμέλεια: Ρένα Ακριτίδου
Ο κ. Γουίλντερς αποκαλεί το Ισλάμ «καθυστερημένη κουλτούρα», επιμένει πως δεν πρόκειται για θρησκεία αλλά για ολοκληρωτική ιδεολογία/πολιτικό σύστημα, το οποίο συγκρίνει με το «φασισμό και τον κομμουνισμό», χαρακτηρίζει το Κοράνι φασιστικό βιβλίο και αποκλείει την ύπαρξη μετριοπαθούς Ισλάμ.

«Αυτό που πέρασε απαρατήρητο στις αυθεντίες είναι ότι προτείνει ακόμη απαγόρευση του Κορανίου, της λειτουργίας μουσουλμανικών σχολείων, των τζαμιών, της μαντίλας που φορούν οι μουσουλμάνες. Με επαναλαμβανόμενα σχόλια για το Ισλάμ ως εχθρού, με τον οποίο πρέπει να διεξαχθεί πόλεμος στην Ολλανδία… πολλοί αισθάνονται ότι ο Γουίλντερς ξετυλίγει ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης. Πράγματι, αν πρέπει να κατηγορηθεί για κάτι ο Γουίλντερς, είναι για συνωμοσία αφαίρεσης δικαιωμάτων άλλων’, τονίζει ο Καρταλούτσι.

Φοράς μαντίλα; Δεν θα έχεις δουλειά!
Μία συνέντευξη του αμφιλεγόμενου ολλανδού πολιτικού στην Όλγα Μασάλοβα του «Russia Today» συνοψίζει τις πεποιθήσεις του και την επιθυμία του να αρνηθεί στους ολλανδούς μουσουλμάνους τα δικαιώματά τους. Χαρακτηριστικότερη όλων είναι η «ατάκα» του στο ερώτημα για τη μαντίλα. «Τις ρωτήσατε;», ερωτάται. «Δεν με ενδιαφέρει τι πιστεύουν. Αυτό είναι τελείως άσχετο. Δεν εκλέγομαι από αυτές. Αν θέλεις να φοράς μπούργκα στην Ολλανδία, θα περάσεις δύσκολα. Δεν θα ενταχθείς. Το να φοράς μπούργκα σημαίνει ότι δεν θα έχεις δουλειά»… Στην ίδια συνέντευξη υποστηρίζει ότι, αν ο αριθμός των μουσουλμάνων αυξηθεί στην Ευρώπη, η κοινωνία θα αλλάξει προς το χειρότερο. Μα ο δήμαρχος του Ρότερνταμ είναι μουσουλμάνος. «Έχει διπλή εθνικότητα. Αν έχεις διπλή εθνικότητα, δεν πρέπει να κατέχεις δημόσια αξιώματα».

«Δεν είμαι αντικειμενικός», παραδέχεται. «Αντικειμενικότητα και πολιτικοί είναι όροι αντίθετοι»… Η κουλτούρα μας πρέπει να είναι κυρίαρχη. Κι όταν η δημοσιογράφος παρατηρεί πως η άποψή του περί κυρίαρχης κουλτούρας προσομοιάζει με αυτή του Χίτλερ, έχει άμεση απάντηση. Δεν έχει πρόβλημα με τον ιουδαϊσμό, το χριστιανισμό, το βουδισμό. Μόνο με το Ισλάμ. Δείχνει κατανόηση για τον τρόπο με τον οποίο έδρασε το Ισραήλ στη Γάζα. Επιχειρεί να εμφανίσει τη δίκη του, όπου κατηγορείται για υποκίνηση μίσους, ως πισωγύρισμα στην «ελευθερία λόγου».

Η σύγκρουση πολιτισμών
Ο Καρταλούτσι παρατηρεί ότι, ενώ η δίκη εστιάζει στο «λόγο μίσους», ελάχιστα αναφέρονται για τις πολύ πραγματικές απειλές με τις οποίες είναι αντιμέτωποι οι ολλανδοί πολίτες και τα δικαιώματά τους υπό το πρόσχημα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας. «Αυτό είναι ένα σενάριο που παίζεται παγκοσμίως από τους υπέρμαχους της παγκοσμιοποίησης και τον πόλεμό τους κατά της τρομοκρατίας. Όμως εντέλει στόχος αυτής της δίκης δεν είναι η δικαιοσύνη. Στόχος είναι να διατηρηθεί η ένταση της έννοιας ‘σύγκρουση πολιτισμών’».

Για να κατανοήσουμε καλύτερα αυτό το φαινόμενο, είναι χρήσιμο να μάθουμε πώς προέκυψε ο Γκέερτ Γουίλιαμς και τις διασυνδέσεις του με αντιισλαμικές οργανώσεις στις ΗΠΑ.

Άρχισε την καριέρα του ως εργαζόμενος στη Royal Dutch Shell και αργότερα για τον Φριτς Μπόλκεσταϊν του ομίλου Μπίλντερμπέργκερ. Βοήθησε τον Μπόλκεσταϊν στη συγγραφή ομιλιών και τον θεωρεί μέντορά του. Ήταν μέλος του Φιλελεύθερου Κόμματος, πριν να ιδρύσει το δικό του, Κόμμα της Ελευθερίας, το οποίο έχει τις λύσεις στη διείσδυση της σαρίας και του ριζοσπαστικού Ισλάμ: απαγορεύσεις μαντίλας, μιναρέδων, νέων τζαμιών, μουσουλμανικών σχολείων…

Φίτνα και ταξίδια
Αν αναμένατε μεγαλύτερο εύρος από αυτό το χαρακτήρα του θεάτρου της παγκοσμιοποίησης, θα απογοητευτείτε οικτρά. Ξόδεψε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του παράγοντας και προωθώντας την ταινία του «Φίτνα», στην οποία χρησιμοποιεί κλισέ της παγκοσμιοποίησης για τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας μέσω της χρήσης επιλεγμένων στίχων από το Κοράνι. Ενδιαμέσως ταξίδεψε πολλάκις στο Ισραήλ αλλά κυρίως στις ΗΠΑ. Το 2009 παρουσίασε το «Φίτνα» του στο γερουσιαστή της Αριζόνα Τζον Κιλ, εμφανίστηκε στα τηλεοπτικά σόου των Γκλεν Μπεκ και Μπιλ Ο’ Ράιλι, συναντήθηκε κατ’ ιδίαν με τη συντακτική ομάδα της «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», η οποία ακολούθως έγραψε ένα κολακευτικό για τον ίδιο ρεπορτάζ. Ντέιβιντ Χόροβιτς και Ρόμπερτ Σπένσερ χρηματοδότησαν ταξίδια του για ομιλίες σε εκδηλώσεις, όπως και η Πάμελα Γκέλερ και ο Φρανκ Γκάφνι. Εμφανίστηκε στο Κέντρο Ελευθερίας του Χόροβιτς και σε μία σύνοδο για την «Ελευθερία Λόγου» στο Παλμ Μπιτς, φορώντας μάλιστα εβραϊκό κιπάχ και υποστηρίζοντας ότι έζησε κάποια χρόνια στο Ισραήλ, υπερτονίζοντας την αγάπη του για το Ισραήλ.

Ο Γουίλντερς ιχνηλατεί τη βία στη Μέση Ανατολή. Μη σας ξεγελούν το κιπάχ ούτε η συναγωγή όπου διεξήχθη η σύνοδος για την «Ελευθερία Λόγου». Δεν πρόκειται ούτε για Εβραίους ούτε για σιωνιστές. Είναι οι άθεοι, ψεύτες, εκμεταλλευτές της παγκοσμιοποίησης, που καμουφλάρονται, όπως έκαναν οι «Χριστιανοί» του Τζορτζ Μπους ή του Ντικ Τσένι ή ο «ιμάμης» Φαϊσάλ Αμπντούλ Ραούφ. Δεν θα υπήρχε τρόπος να δαγκώσουν το δόλωμα Εβραίοι, Χριστιανοί ή Μουσουλμάνοι, αν αυτοί παρουσιάζονταν ως οι αθεϊστές, μηδενιστές, μεγαλομανείς, όπως πραγματικά είναι.

Ο Καρταλούτσι θυμίζει την παρουσία του Γουίλντερς στις 11 του Σεπτέμβρη στις ΗΠΑ, στη συγκέντρωση όπου έδωσαν το «παρών» ειδικοί της ισλαμοφοβίας εν Αμερική, όπως οι Νιουτ Γκίνγκριτς, Τζον Μπόλτον, Ρόμπερτ Σπένσερ και Πάμελα Γκέλερ.

Φαινόμενα όπως αυτό του Γουίλντερς απαιτούν συνεχή προσπάθεια, εμφανίσεις στα ΜΜΕ, χάπενινγκ και προκλήσεις, για να παραμείνουν ζωντανά. Και έτσι φτάνουμε στο να αποκαλείται «μεγάλος ήρωας» ο Γουίλντερς από τους Γκέλερ και Σπένσερ. Ο Ντάνιελ Πάιπς τον αποκαλεί «τον πιο σημαντικό εν ζωή Ευρωπαίο σήμερα» και έχει ανοίξει ταμείο, που θα πληρώσει την υπεράσπισή του στην Ολλανδία.

«Ο Γουίλντερς κυοφορήθηκε από Μπίλντερμπέργκερ, παραδόθηκε σε παρένθετη φροντίδα του CFR και αναπτύχθηκε μέσω των ΜΜΕ της παγκοσμιοποίησης. Η δουλειά έχει γίνει, το υπόβαθρο υπάρχει, όπως πλέον και μία σταθερή βάση οπαδών. Τώρα είναι καιρός να έρθει στο κεντρικό προσκήνιο».

Αντιισλαμική Διεθνής
Οι φιλοδοξίες του ξεπερνούν τα ολλανδικά ή τα ευρωπαϊκά σύνορα. Τον Ιούλιο ανακοίνωσε πως ιδρύει τη Διεθνή Συμμαχία Ελευθερίας, Γκέερτ Γουίλντερς, με στόχο τον τερματισμό της μετανάστευσης Μουσουλμάνων στη Δύση. Έκρινε πως οι ΗΠΑ είναι μία από τις πέντε χώρες που είναι ώριμες για τη συμμαχία του. «Βλέπει πως υπάρχουν άνθρωποι που συμφωνούν μαζί του και θέλει να δημιουργήσει μία ομπρέλα, να ιδρύσει μία Αντιισλαμική Διεθνή», ανέφερε ο Σ. Γκολιαρντί, ιρανικής καταγωγής ολλανδός διανοούμενος, επικεφαλής πολυπολιτισμικού ινστιτούτου στο Άμστερνταμ. Στη διάρκεια επίσκεψής του στη Δανία, τον Ιούνιο του 2009, είπε στη δανική τηλεόραση πως ίσως είναι απαραίτητη η απέλαση εκατομμυρίων ευρωπαίων μουσουλμάνων. «Δεν ανησυχώ μόνο για τον Γουίλντερς. Ανησυχώ πολύ περισσότερο για τα άλλα κόμματα», δήλωσε στο περιοδικό «Foreign Policy» ο Μπραχίμ Μπουρζίκ, μουσουλμάνος πολιτικός, πρώην δημοτικός σύμβουλος του Ρότερνταμ. Και δικαίως, από τη στιγμή που σήμερα ο Γουίλντερς παραμένει στο προσκήνιο λόγω της δίκης, αλλά κυρίως από την κουίντα της ολλανδικής κυβέρνησης χτυπά το… ντέφι στα κόμματα της κυβέρνησης της άλλοτε ανεκτικής Ολλανδίας.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube