Weather Icon

Στοιχεία για τους εγγεγραμμένους μετανάστες στους εκλογικούς καταλόγους ζητεί η ΝΔ

Ερωτηματικά για το θέμα συμμετοχής των μεταναστών στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θέτει ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Χρήστος Ζώης, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Ποντίκι».
Επικαλούμενος το δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο στους εκλογικούς
καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών είναι εγγεγραμμένοι μετανάστες με ψεύτικες διευθύνσεις, ο κ. Ζώης σημειώνει πως τα ερωτήματα είναι πολλά και σοβαρά και αφορούν, εκτός των άλλων, στην αξιοπιστία της διαδικασίας που ακολουθήθηκε.
Σύμφωνα με το «Ποντίκι», δικαίωμα ψήφου έχουν πάρει μετανάστες οι οποίοι δηλώνουν διευθύνσεις μόνιμης κατοικίας, σε άδεια οικόπεδα, σε υπαίθριους χώρους στάθμευσης, σε χαμόσπιτα και ερειπωμένα κτίσματα, και μάλιστα η εφημερίδα παρουσιάζει ντοκουμέντα και φωτογραφικό υλικό.
«Η ΝΔ, δια του προέδρου της, πολλές φορές, έθεσε το θέμα των όρων και των προϋποθέσεων της συμμετοχής των μεταναστών σ’ αυτές τις εκλογές, επισημαίνοντας την επιπολαιότητα, αλλά και τις σκοπιμότητες που συνοδεύουν αυτή την κυβερνητική επιλογή», αναφέρει στη δήλωσή του ο βουλευτής Λάρισας, υποστηρίζοντας πως το θέμα που έρχεται στο φως από την εφημερίδα, καταρρίπτει κάθε ισχυρισμό της κυβέρνησης για το αδιάβλητο της διαδικασίας εγγραφής μεταναστών στους εκλογικούς καταλόγους, επιβεβαιώνει τις ενστάσεις της ΝΔ και πολλαπλασιάζει τα ερωτηματικά για τη σπουδή με την οποία το Υπουργείο Εσωτερικών αναγνώρισε δικαίωμα συμμετοχής των μεταναστών σ’ αυτές τις εκλογές.
Καταλήγοντας, ο κ. Ζώης καλεί τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση όχι μόνο να δώσει εξηγήσεις για τα όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ της εφημερίδος, αλλά και να ενημερώσει τις πολιτικές δυνάμεις για το σύνολο των εγγεγραμμένων μεταναστών στους εκλογικούς καταλόγους όλων των δήμων της χώρας.
NAYTΕΜΠΟΡΙΚΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube