Weather Icon
Μέση Ανατολή , Συρία 27 Οκτωβρίου 2010

ΗΠΑ: Κατηγορίες για αποσταθεροποίηση Μ. Ανατολής-Λιβάνου

Η συμπεριφορά της Συρίας στη Μέση Ανατολή έχει υπονομεύσει την κυριαρχία του Λιβάνου και της περιοχής, ανακοίνωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μετά τη δήλωση του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ με την οποία κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι υποθάλπουν το “χάος”.

“Πιστεύουμε ότι παίζουμε έναν εποικοδομητικό ρόλο στην περιοχή και πιστεύουμε ότι η Συρία δεν πράττει το ίδιο”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντηπάρτμεν Π.Τζ.Κρόουλι.

Ο Αλ Ασαντ τόνισε σε μία του συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στην αραβική εφημερίδα που εκδίδεται στο Λονδίνο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αφήσει προβλήματα σε όποιο σημείο της Μέσης Ανατολής κι αν πέρασαν αλλά και σε άλλες περιοχές. Αναφέρθηκε στη Σομαλία, το Αφγανιστάν και την αμερικανική παρουσία στη Βηρυτό στις αρχές της δεκαετίας του ’80.

” Από την εμπειρία μας τις τελευταίες δεκαετίες, σε όποιο θέατρο κι αν εμφανίστηκαν οι Αμερικανοί έφεραν το χάος”, δήλωσε ο Ασαντ στην εφημερίδα Αλ Χάγιατ.

Ο Κροούλι κατηγόρησε με τη σειρά του τη Συρία ότι συνεχίζει να τροφοδοτεί με όπλα τη Χεσμπολάχ στο Λίβανο στα πλαίσια μιας προσπάθειας να επεκτείνει τον έλεγχο της επί του γείτονα της. Ο ίδιος είπε ακόμα ότι η Συρία πρόσφατα εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για περισσότερους από 30 Λιβανέζους και ξένους υπηκόους, μια κίνηση που υπονομεύει εκ νέου την κυριαρχία του Λιβάνου.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube