Weather Icon
Ισραήλ , Συρία 12 Οκτωβρίου 2010

Βολές από Συρία και Τουρκία κατά Ισραήλ

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Συρία και ο σύρος πρόεδρος Μπασίρ αλ Άσαντ καταδίκασαν σήμερα το «φασιστικό και ρατσιστικό πρόγραμμα» του Ισραήλ, που θέλει να εξαναγκάσει τους μη Εβραίους υποψήφιους για ιθαγένεια να ορκισθούν «στο Εβραϊκό και δημοκρατικό κράτος του Ισραήλ».

«Είναι μία φασιστική και ρατσιστική πράξη, αυτό δεν πρέπει να μας εκπλήσσει, αυτό εντάσσεται σε ένα μακρόπνοο σχέδιο που έχουν αρχίσει να εφαρμόζουν σταδιακά οι Ισραηλινοί», τόνισε ο Άσαντ στη συνέντευξη Τύπου.

«Έχει αποδειχθεί πλέον πως το Ισραήλ, που αυτοπροβάλλεται ως η μόνη δημοκρατική χώρα εν μέσω του αραβικού και μουσουλμανικού κόσμου, είναι μία ρατσιστική χώρα», πρόσθεσε.

Για τον Σύρο πρόεδρο, «τούτες οι αποφάσεις δεν αφήνουν να διαφανεί καμία σοβαρή πρόθεση του Ισραήλ να ενταχθεί θετικά στην ειρηνευτική διαδικασία», που είχε ξεκινήσει στις 2 Σεπτεμβρίου, αλλά σταμάτησε έπειτα από την συνέχεια που δόθηκε στις εποικιστικές δραστηριότητες στα Κατεχόμενα, παρά τις παλαιστινιακές εκκλήσεις για την αναστολή τους.

Από την πλευρά του, ο Ερντογάν εκτιμά πως «κανείς δεν μπορεί να επιβάλλει την υπηκοότητα σε οποιονδήποτε, και μάλιστα κατ’ αυτόν τον τρόπο».

Η αραβική μειονότητα του Ισραήλ (που αντιπροσωπεύει το 20% του πληθυσμού) κατήγγειλε ως «ρατσιστική» τη σχετική νομοθετική τροποποίηση, η οποία κατατέθηκε από τη δεξιά πλειοψηφία της κυβέρνησης, κυρίως διότι στρέφεται κατά των Παλαιστινίων που επιθυμούν να εγκατασταθούν στο Ισραήλ μετά το γάμο τους με Ισραηλινούς Άραβες.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube