Weather Icon
Γενικά θέματα 29 Οκτωβρίου 2010

Θα εκσυγχρονίσουμε τα Apache, αλλά μετά το 2016!

Θα εκσυγχρονίσουμε τα Apache, αλλά μετά το 2016!

Η Ελλάδα θα προχωρήσει σε εκσυγχρονισμό των 12  επιθετικών ελικοπτέρων Apache αλλά όχι πριν το 2016. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του onalert η Ελλάδα θα στείλει “LOR”, (Letter of request) στις ΗΠΑ και στην Boieng,για να ενημερωθεί για το κόστος των εργασιών εκσυγχρονισμού των 12 παλαιότερων APACHE , στην έκδοση BLOCK 3. Οι αμερικανοί εδώ και πολλούς μήνες πίεζαν τον ελληνικό στρατό να προχωρήσει στην αναβάθμιση των ελικοπτέρων σε  BLOCK 2,υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα απέμεινε τελευταία χώρα που έχει αυτό το τύπο ελικοπτέρου ,χωρίς να έχει προχωρήσει σε εκσυγχρονισμό και άρα θα προκαλούνταν προβλήματα στην συντήρηση και την υποστήριξή τους. Η πρόταση των αμερικανών προέβλεπε κόστος 900 εκατομμυρίων δολαρίων και είχε κριθεί “τσουχτερή” από το υπουργείο Άμυνας,πηγές του οποίου υποστήριζαν ότι “με 1,1 δις αγοράσουμε καινούργια ελικόπτερα”.

Πρόσφατα η Boeing  έστειλε επιστολή στην ελληνική πλευρά,σύμφωνα με την οποία ενημέρωνε ότι η προθεσμία για την ένταξη των ελληνικών  Apache, στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού BLOCK 2  έχει παρέλθει.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube